Geel-rode
paprikasoep met speksoepstengels |
Ingrediënten (12 pers) n
2 gele paprika’s n
3 rode paprika’s n
50 g boter n
4 eetlepels droge witte
wijn n
1 liter kippenbouillon =
2 potten + ca 1
pot water enkele kiptabletten n
1 eetlepel aardappelmeel n
peper en zout n
2 eetlepels bieslook,
fijn geknipt n
125 gr crème fraîche Ingrediënten soepstengels n
4 plakjes bladerdeeg n
8 plakken ontbijtspek of
4 plakken ham n
beetje eigeel Extra n
kleine theekopjes n
deegroller |
|
Bereiding
n
Soep
n
De paprika’s schillen,
ontdoen van de zaadlijsten en in kleine stukjes snijden
n
De boter smelten en de
paprika's hierin 30 minuten gaar smoren
n
De bouillon en wijn
toevoegen en weer 5 minuten laten koken
n
Pureer de soep in de
keukenmachine of blender
n
Als er nog harde velletjes
inzitten even door een zeef drukken
n
Weer aan de kook brengen,
crème fraîche toevoegen en eventueel binden met het aardappelmeel
n
Op smaak brengen met peper
en zout
n
Soepstengels
n
Verwarm de oven voor op
180°C
n
Rol met de deegroller 4
plakjes bladerdeeg iets uit en besmeer ze licht met eigeel
n
Beleg 2 plakjes bladerdeeg
met ontbijtspek en leg er de 2 andere plakjes bladerdeeg boven op
n
Rol nog een keer aan met de
deegroller
n
Verpak ze in vershoudfolie en vries ze licht aan in de vriezer
n
Snij dunne reepjes van
ongeveer een halve cm
n
Draai er spiraaltjes van en
plak de uiteinden vast op de bakplaat met bakmat
n
Bak ze goudbruin in de oven
op 180°C in ± 10 à 15minuten
n
Uitserveren
n
Serveer de soep in een
klein theekopje en garneer af met fijngeknipte bieslook
n
Leg er een soepstengel
naast en zet de rest in een glas op tafel.