Geel-rode paprikasoep met speksoepstengels

 

Ingrediënten (12 pers)

n   2 gele paprika’s

n   3 rode paprika’s

n   50 g boter

n   4 eetlepels droge witte wijn

n   1 liter kippenbouillon = 2 potten + ca 1   pot water   enkele kiptabletten

n   1 eetlepel aardappelmeel

n   peper en zout

n   2 eetlepels bieslook, fijn geknipt

n   125 gr crème fraîche

Ingrediënten soepstengels

n   4 plakjes bladerdeeg

n   8 plakken ontbijtspek of 4 plakken ham

n   beetje eigeel

Extra

n   kleine theekopjes

n   deegroller

 

 

 

Bereiding

n   Soep

n   De paprika’s schillen, ontdoen van de zaadlijsten en in kleine stukjes snijden

n   De boter smelten en de paprika's hierin 30 minuten gaar smoren

n   De bouillon en wijn toevoegen en weer 5 minuten laten koken

n   Pureer de soep in de keukenmachine of blender

n   Als er nog harde velletjes inzitten even door een zeef drukken

n   Weer aan de kook brengen, crème fraîche toevoegen en eventueel binden met het aardappelmeel

n   Op smaak brengen met peper en zout

n   Soepstengels

n   Verwarm de oven voor op 180°C

n   Rol met de deegroller 4 plakjes bladerdeeg iets uit en besmeer ze licht met eigeel

n   Beleg 2 plakjes bladerdeeg met ontbijtspek en leg er de 2 andere plakjes bladerdeeg boven op

n   Rol nog een keer aan met de deegroller

n   Verpak ze in vershoudfolie en vries ze licht aan in de vriezer

n   Snij dunne reepjes van ongeveer een halve cm

n   Draai er spiraaltjes van en plak de uiteinden vast op de bakplaat met bakmat

n   Bak ze goudbruin in de oven op 180°C in ± 10 à 15minuten

n   Uitserveren

n   Serveer de soep in een klein theekopje en garneer af met fijngeknipte bieslook

n   Leg er een soepstengel naast en zet de rest in een glas op tafel.

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen