Taartje van Port Salut en Gorgonzola

 

Ingrediënten (10 pers)

n   5 lange plakken Port Salut van ± 2 mm dikte

n   350 gr Gorgonzola

n   3½ dl crème fraiche

n   5 dl  rode port

n   5 eetlepels honing

n   2 blaadjes laurier

n   2 takjes tijm

n   peper

Ingrediënten garnering

n   grote tros witte druiven

n   toefjes selderij

n   walnoten

Extra

n   10 ringen

 

 

 

Bereiding

n   Halveer de plakken Port Salut in de lengte

n   Bekleedt de binnenkant van de ringen achtereenvolgens met plasticfolie en de plakken Port Salut

n   Prak de Gorgonzola fijn en meng hier de crème fraiche door

n   Vul de ringen met de crème en strijk de bovenkant glad

n   Zet de ringen een uur weg in de koelkast

n   Kook de port samen met de honing, laurier, tijm en enkele gekneusde peperkorrels in tot de helft

n   Zeef de saus en laat hem vervolgens afkoelen

n   Zet de taartjes op de borden en verwijder de ringen en plasticfolie

n   Garneer de taartjes met walnoten, selderijblad en een druif

n   Zet gehalveerde en ontpitte druiven tegen het taartje aan en druppel hier de portsaus speels omheen

n   Lekker met notenbrood met boter

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen