Glaasje met mandarijnengelei, tartaar van
Sint-Jakobsvruchten en wasabiroom |
Ingrediënten gelei (10 pers) n ± 10 à 12 st. mandarijnen (voor 3 dl sap) n 4 blaadjes gelatine Ingrediënten tartaar n 1 limoen n 350 gr Sint-Jakobsvruchten n 1 eetlepel notenolie n zout n witte peper Ingrediënten wasabiroom n 1 dl koude slagroom n 2 theelepels citroensap, uit flesje n 1 theelepel wasabipoeder
(naar smaak) n zout n witte peper Ingrediënten garnering n
20 gr
foreleitjes Extra n cocktail/martiniglazen |
|
Bereiding
n
Pers de
mandarijnen uit, je hebt 3 dl sap nodig
n
Week de
gelatine in wat koud water
n
Warm de helft
van het mandarijnensap op en los daar de uitgeknepen
gelatineblaadjes één voor één in op
n
Voeg dan de
rest van het sap toe en verdeel het sap over spits toelopende koude
cocktailglazen
n
Laat verder
afkoelen en gedurende ± 1 uur in de koeling opstijven
n
Pers de limoen
uit
n
Snij de
Sint-Jakobsvruchten in brunoise
n
Meng dit met de
olie en marineer in limoensap
n
Kruid verder af
met zout en witte peper
n
Zet koel weg
n
Sla de slagroom
met een beetje citroensap stijf
n
Kruid de
slagroom met wasabi, een beetje zout en peper, tot
hij een pittige smaak heeft
n
Verdeel de
tartaar over de gelei
n
Geef er een
draai peper over
n
Spuit er een
mooie toef gekruide slagroom op
n
Versier de room
verder met wat foreleitjes