Varkenshaas medaillons met geitenkaas en portsaus

 

Ingrediënten (12 pers)

n   6 varkenshaasjes

n   5 eetlepelsolijfolie

n   25 gr roomboter

n   2 eetlepels bloem

n   peper en zout

n   3 dl rode port

n   3 dl room

n   beetje aardappelmeel

n   250 gr buche chevre

n   500 gr. Jasmijnrijst

n   2 bosjes bosui

n   2 à 3 courgettes

n   2 à 3 uien

n   5 tenen knoflook

Extra

n   doseerflesje

 

 

 

Bereiding

n   Laat de port tot de helft inkoken

n   Doe er dan de room bij en laat deze ook inkoken tot de benodigde hoeveelheid

n   Maak de bosui schoon en snij in ringetjes

n   Was de courgettes en snij in julienne

n   Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze klein

n   Roerbak eerst de uien en knoflook, voeg daarna de courgette en bosui toe

n   Bak alles tot beetgaar

n   Kook de jasmijnrijst volgens de gebruiksaanwijzing en voeg deze toe aan de groenten

n   Schep door elkaar en maak op smaak met peper en zout

n   Snij ieder haasje in 6 plakken

n   Bestrooi ze met peper en zout en wentel ze door de bloem

n   Klop de overtollige bloem eraf

n   Bak de medaillons in 3 eetlepels olijfolie en voeg tijdens het bakken de roomboter toe

n   Haal na enkele minuten het vlees uit de pan en bewaar ze op een warme plaats

n   Giet het ingekookte port/roommengsel in de braadpan, roer goed door en bind eventueel

n   Schenk in een doseerflesje

n   Snij plakjes van de geitenkaas en leg deze op de varkenshaas medaillons

n   Zet enkele minuten onder de grill en gratineer de kaas

n   Schep het rijstmengsel op voorverwarmde borden

n   Leg er de varkenshaasmedaillons bij

n   Nappeer met de rode wijnsaus.

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen