Varkenshaas medaillons
met geitenkaas en portsaus |
Ingrediënten (12 pers) n
6 varkenshaasjes n
5 eetlepelsolijfolie n
25 gr roomboter n
2 eetlepels bloem n
peper en zout n
3 dl rode port n
3 dl room n
beetje aardappelmeel n
250 gr buche chevre n
500 gr. Jasmijnrijst n
2 bosjes bosui n
2 à 3 courgettes n
2 à 3 uien n
5 tenen knoflook Extra n
doseerflesje |
|
Bereiding
n
Laat de port tot de helft
inkoken
n
Doe er dan de room bij en
laat deze ook inkoken tot de benodigde hoeveelheid
n
Maak de bosui
schoon en snij in ringetjes
n
Was de courgettes en snij
in julienne
n
Maak de ui en knoflook
schoon en snipper deze klein
n
Roerbak eerst de uien en
knoflook, voeg daarna de courgette en bosui toe
n
Bak alles tot beetgaar
n
Kook de jasmijnrijst
volgens de gebruiksaanwijzing en voeg deze toe aan de groenten
n
Schep door elkaar en maak
op smaak met peper en zout
n
Snij ieder haasje in 6
plakken
n
Bestrooi ze met peper en
zout en wentel ze door de bloem
n
Klop de overtollige bloem
eraf
n
Bak de medaillons in 3 eetlepels
olijfolie en voeg tijdens het bakken de roomboter toe
n
Haal na enkele minuten het
vlees uit de pan en bewaar ze op een warme plaats
n
Giet het ingekookte
port/roommengsel in de braadpan, roer goed door en bind eventueel
n
Schenk in een doseerflesje
n
Snij plakjes van de geitenkaas
en leg deze op de varkenshaas medaillons
n
Zet enkele minuten onder de
grill en gratineer de kaas
n
Schep het rijstmengsel op
voorverwarmde borden
n
Leg er de
varkenshaasmedaillons bij
n
Nappeer met de rode wijnsaus.