Klassiek gebonden komkommersoepje |
Ingrediėnten
(4 pers)
n 2 uien
n 2 preiwitten
n Solo
n 2 aardappelen (bintjes)
n 2 komkommers
n 1½ ą 2 liter goed ontvette
gevogeltebouillon
n peper en zout
Garnituur
n ½ komkommer
n 1 eetlepel olijfolie
n 1 eetlepel kervelplukjes
Bereiding
n Reinig de uien en de prei
n Versnipper ze zeer fijn en stoof ze
blond in een nootje Solo
n Schil ondertussen de aardappelen en
1½ komkommer (zonder pitjes) en snij ze in stukjes
n Giet de gevogeltebouillon op de gestoofde
groenten en voeg er de stukjes gesneden aardappel en komkommer aan toe
n Laat de soep onder deksel gedurende
30 ą 40 min gaar sudderen
n Mix de soep
n Schil de resterende komkommer niet
maar verwijder wel de pitjes met een koffielepel
n Snij hem in mooie halve maantjes van
3 ą 4 mm dik
n Verhit de pan met een weinig
olijfolie en bak de stukjes snel krokant gaar
n Breng de soep aan de kook,
controleer de kruiding en breng eventueel op smaak met peper en zout
n Voeg er de komkommermaantjes aan toe
en werk af met de kervelplukjes