Klassiek gebonden komkommersoepje

 

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       2 uien

n       2 preiwitten

n       Solo

n       2 aardappelen (bintjes)

n       2 komkommers

n       1½ ą 2 liter goed ontvette gevogeltebouillon

n       peper en zout

 

Garnituur

n       ½ komkommer

n       1 eetlepel olijfolie

n       1 eetlepel kervelplukjes

 

Bereiding

n       Reinig de uien en de prei

n       Versnipper ze zeer fijn en stoof ze blond in een nootje Solo

n       Schil ondertussen de aardappelen en 1½ komkommer (zonder pitjes) en snij ze in stukjes

n       Giet de gevogeltebouillon op de gestoofde groenten en voeg er de stukjes gesneden aardappel en komkommer aan toe

n       Laat de soep onder deksel gedurende 30 ą 40 min gaar sudderen

n       Mix de soep

n       Schil de resterende komkommer niet maar verwijder wel de pitjes met een koffielepel

n       Snij hem in mooie halve maantjes van 3 ą 4 mm dik

n       Verhit de pan met een weinig olijfolie en bak de stukjes snel krokant gaar

n       Breng de soep aan de kook, controleer de kruiding en breng eventueel op smaak met peper en zout

n       Voeg er de komkommermaantjes aan toe en werk af met de kervelplukjes

 

Culinaire Kookclub Houthalen