Coupe Mandarine “N” au parfait

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 grote sinaasappels

n       1 eetlepel amandelschilfers

n       4 eierdooiers

n       8 eetlepels witte wijn

n       2 eetlepels Mandarine Napoléon

n       2 eetlepels griessuiker

n       4 bolletjes vanilleroomijs

 

Garnituur

n       4 muntblaadjes

n       4 lampionkersjes

n       2 lepelkoekjes

 

Bereiding

n       Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliesjes uit

n       Kleur de amandelschilfers even onder de gril of in een droge pan (zonder solo)

n       Doe de eierdooiers, de witte wijn, de Mandarine Napoléon en de griessuiker in een sauteuse (= kleine kookpan met hoge schuin oplopende randen

n       Breng het mengsel au bain-marie of op een zacht vuurtje al kloppend tot 80 à 90° tot u een mooie schuimende sabayon krijgt.Het mengsel mag niet koken

n       Verdeel het vanilleroomijs over 4 mooie glazen en schik er de sinaasappelpartjes op

n       Werk af met de luchtige sabayon en de gekleurde amandelschilfers

n       Versier het glas met muntblaadjes en/of lampionkersjes en geef er een lepelkoekje bij

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen