Tartaar
van zalm met prosecco-room en groene asperges |
Ingrediënten (12 pers) n 700 gr zalm zonder vel (aan één stuk) n 2 sjalotjes n poedersuiker n 1 eetlepel dille n peper en zout n druivenpitolie n 24 stuks groene asperges 2 pp n ijsblokjes Ingrediënten proseco-room n 1 fles prosecco n 1 sjalot n 10 witte peperkorrels n 4 laurierblaadjes n 2 eetlepels mayonaise n 3 dl slagroom n peper en zout Ingrediënten garnering n foreleitjes Extra n ringen Ø 6 cm |
|
Bereiding
n
Leg de zalm zeker een half
uur in de diepvries
n
Snipper sjalotjes heel fijn
n
Snij de zalm in dunne
plakjes
n
Snij vervolgens deze
plakjes in fijne reepjes en snijd tenslotte de reepjes in kleine blokjes
n
Meng deze tartaar naar
smaak met zout, fijngehakte dille, wat poedersuiker, iets peper, de sjalotjes
en een scheutje olie
n
Zet tot gebruik in de
koeling
n
Kook de prosecco
met de gekraakte peperkorrels, de laurier en de fijn gehakte sjalot in tot er
1½ dl overblijft
n
Zeef het en laat afkoelen.
n
Meng het dan met de
mayonaise
n
Klop slagroom tot yoghurtdikte
en meng dat met prosecco mayonaise
n
Breng verder op smaak
n
Kook de asperges in
gezouten water (±1 min) en schrik af in ijswater
n
Zet een ring van Ø 6 cm op
ieder (diep)bord en vul deze met het tartaarmengsel
n
Nappeer de prosecco-room rondom
n
Snij de kopjes van de
asperges en leg er 2 op elke tartaar
n
Snij de aspergestelen in
dunne ovale schijfjes en verdeel die rondom de tartaar
n
Lepel een beetje kaviaar op
de tartaar.