Advocaattaart met lange vingers

 

Ingrediėnten (6 pers)

n   1 lange koekvorm

n   1½ pak lange vingers

n   125 gr Planta

n   2 eieren

n   100 gr bloemsuiker

n   ¼ liter slagroom

n   4 blaadjes gelatine

n   125 ml advocaat

n   koud en warm water

n   een weinig rum

 

 

 

Bereiding

n   Leg in de vorm aluminiumfolie op de bodem zodat deze aan de korte zijde aan beide kanten uitsteekt

n   Doe op een bord een scheut rum met wat water en een weinig bloemsuiker

n   Drenk hier de koekjes in met de niet gesuikerde kant

n   Leg deze dan met de gesuikerde kant op de bodem van de vorm

n   Eieren breken en eiwit scheiden van het geel

n   Eiwit tot schuim kloppen

n   Vervolgens de slagroom stijfkloppen

n   Planta en de bloemsuiker goed opkloppen

n   Gelatine in koud water weken

n   Daarna in ¼ tas warm water oplossen

n   Vvoeg hierbij de advocaat en meng

n   Doe dan dit mengsel bij het beslag van boter en eieren en bloemsuiker

n   Voeg dan pas de eiwitten, en als laatste de room toe

n   Goed mengen

n   Het beslag is klaar en kan gedeeltelijk op de eerste laag koekjes in de vorm gegoten worden leg hierop de volgende laag aan 2 kanten gedrenkte koekjes, daarna weer een laag beslag en eindig met aan de niet gesuikerde kant gedrenkte koekjes

n   Zet de taart minstens 3 ą 4 uur in de koelkast

n   Voor een nog beter resultaat een ganse nacht

n   Snij de zijkanten los van de vorm stort de taart op een schotel

n   Verwijder de vorm

n   Indien nodig kan je de taart versieren naar eigen smaak

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen