Cannelloni van komkommer met een vulling van avocado en grijze garnaaltjes

 

Bereidingstijd: ± 20 minuten.

 

Ingrediënten (4 pers)

n   1 avocado

n   1 komkommer

n   250 gr grijze garnalen

n   4 grote gamba's

n   4 garnaalkroketten

n   verse peterselie, basilicum of een eetbare bloem

n   peper en zout

Ingrediënten kerrie-mayonaise

n   1 lepel gembersiroop

n   beetje peper en zout

n   1 theelepel kerriepoeder

 

cannelloni komkommer vulling avocadogarnaal

 

Bereiding

n   Lepel de avocado uit, pureer het vruchtvlees en meng de garnaaltjes eronder

n   Schil de komkommer en snijdt in de lengte lange dunne plakken

n   Neem 4 plakken komkommer

n   Smeer hierop wat van de mousse

n   Rol de komkommerplakken strak op en leg deze telkens op een bord

n   Bak de grote gamba's

n   Zet die rechtop tegen de plak komkommer

n   Bak ondertussen in de friteuse ook de garnaalkroketten en leg die op het bord

n   Garneer met wat verse kruiden of met een eetbare bloem

n   Serveer eventueel wat kerrie mayonaise

n   Kerrie mayonaise

n   Meng de ingrediënten door elkaar

n   Doe hierdoor drie lepels mayonaise en roer alles goed door elkaar

n   Als de kerrie mayonaise wat te stevig is kan je ze eventueel verdunnen met een paar druppels water

n   Wil je de mayonaise romiger maken, doe er wat (ongezoete) room door

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen