Courgette-uiensoep met verse kaas en zwarte peper |
Bereidingstijd
: 35 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
1 grote courgette n
2 grote uien n
2 eetlepels vloeibare margarine n
1 eetlepel suiker n
1 theelepel Provençaalse kruiden n
200 ml witte wijn of appelsap n
2 Knorr ‘ Bouillonketeltjes’ Kip n
75 gR verse roomkaas n
½ theelepel
grof gemalen zwarte peper n
1 zakje knapperbolletjes |
|
Bereiding
n
Snijd de courgette in korte smalle reepjes
n
Pel de uien en snijd ze in smalle ringen
n
Verhit de vloeibare margarine in een diepe pan en bak
hierin de uien en courgette 3 minuten onder regelmatig roeren
n
Voeg de suiker toe en bak nog 2 minuten
n
Voeg de witte wijn of het appelsap, 800 ml warm water,
de Provençaalse kruiden en de Bouillonketeltjes toe
n
Breng de soep aan de kook
n
Kook de soep 15 minuten
n
Schep er 4 eetlepels van de uien en courgette uit
n
Pureer de rest van de soep met een staafmixer
n
Voeg de apart gehouden uien en courgette weer aan de
soep toe
n
Klop de verse roomkaas - met een lepel - los met de
peper
n
Schep de hete soep in 4 grote soepkoppen
n
Strooi de knapperbolletjes
erover en schep in elke kop een lepel verse kaas
n
Of schep de roomkaas op soeplepels en leg die op de
soepkoppen