Courgette-uiensoep met verse kaas en zwarte peper

 

Bereidingstijd : 35 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   1 grote courgette

n   2 grote uien

n   2 eetlepels vloeibare margarine

n   1 eetlepel suiker

n   1 theelepel Provençaalse kruiden

n   200 ml witte wijn of appelsap

n   2 Knorr ‘ Bouillonketeltjes’ Kip

n   75 gR verse roomkaas

n   ½  theelepel grof gemalen zwarte peper

n   1 zakje knapperbolletjes

 

Courgette%20uiensoep%20verse%20kaas%20zwarte%20peper%20web%20groot

 

Bereiding

n   Snijd de courgette in korte smalle reepjes

n   Pel de uien en snijd ze in smalle ringen

n   Verhit de vloeibare margarine in een diepe pan en bak hierin de uien en courgette 3 minuten onder regelmatig roeren

n   Voeg de suiker toe en bak nog 2 minuten

n   Voeg de witte wijn of het appelsap, 800 ml warm water, de Provençaalse kruiden en de Bouillonketeltjes toe

n   Breng de soep aan de kook

n   Kook de soep 15 minuten

n   Schep er 4 eetlepels van de uien en courgette uit

n   Pureer de rest van de soep met een staafmixer

n   Voeg de apart gehouden uien en courgette weer aan de soep toe

n   Klop de verse roomkaas - met een lepel - los met de peper

n   Schep de hete soep in 4 grote soepkoppen

n   Strooi de knapperbolletjes erover en schep in elke kop een lepel verse kaas

n   Of schep de roomkaas op soeplepels en leg die op de soepkoppen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen