Aspergebisque met gerookte paling

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   1 kg asperges

n   1½ theelepel zout

n   300 gr gerookte palingfilet

n   40 gr boter

n   55 gr bloem

n   3 sjalotjes

n   2 kipbouillontabletten

n   ½  sinaasappel

n   1½ dl slagroom

n   45 gr eidooier, vloeibaar

n   peper en zout

n   3 eetlepels peterselie, fijngehakt

n   kleine kopjes

 

 

 

Bereiding

n   De asperges schillen, in stukjes snijden van 1 cm en gaar koken

n   De asperges met kookvocht door een zeef gieten zodat het kookvocht bewaard blijft

n   Het kookvocht terug in de pan doen en inkoken tot ± 1½ liter

n   De sjalotjes pellen en fijn snijden

n   De sinaasappel persen en het sap zeven

n   150 gr palingfilets in stukjes snijden ter grootte van ± 1 cm en wegzetten

n   Verhit 40 gr boter in een soeppan en fruit de sjalotjes glazig en voeg de andere 150 gr kleingesneden palingfilet toe

n   De bloem over de sjalotjes en 150 gr palingfilet strooien en onder voortdurend roeren laten garen

n   Het gezeefde aspergenat beetje bij beetje door de roux verwerken en even laten koken (wel geregeld blijven roeren i.v.m. aanbranden !)

n   De soep voor het serveren zeven

n   Kort voor serveren: Het eigeel door de slagroom roeren (liaison) en door de soep roeren tot deze licht gebonden is. De soep niet meer laten koken !!

n   De bisque op smaak brengen met witte peper en zout en wat sinaasappelsap

n   Verdeel de stukjes paling over de voorverwarmde kopjes en giet de bisque erover

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen