Aspergebisque met gerookte paling |
Ingrediėnten (4 pers) n
1 kg asperges n
1½ theelepel zout n
300 gr gerookte
palingfilet n
40 gr boter n
55 gr bloem n
3 sjalotjes n
2 kipbouillontabletten n
½ sinaasappel n
1½ dl slagroom n
45 gr eidooier, vloeibaar n
peper en zout n
3 eetlepels peterselie,
fijngehakt n
kleine kopjes |
|
Bereiding
n
De asperges schillen, in
stukjes snijden van 1 cm en gaar koken
n
De asperges met kookvocht
door een zeef gieten zodat het kookvocht bewaard blijft
n
Het kookvocht terug in de
pan doen en inkoken tot ± 1½ liter
n
De sjalotjes pellen en fijn
snijden
n
De sinaasappel persen en het
sap zeven
n
150 gr palingfilets in
stukjes snijden ter grootte van ± 1 cm en wegzetten
n
Verhit 40 gr boter in een
soeppan en fruit de sjalotjes glazig en voeg de andere 150 gr kleingesneden
palingfilet toe
n
De bloem over de sjalotjes
en 150 gr palingfilet strooien en onder voortdurend roeren laten garen
n
Het gezeefde aspergenat
beetje bij beetje door de roux verwerken en even laten koken (wel geregeld
blijven roeren i.v.m. aanbranden !)
n
De soep voor het serveren
zeven
n
Kort voor serveren: Het
eigeel door de slagroom roeren (liaison) en door de soep roeren tot deze licht
gebonden is. De soep niet meer laten koken !!
n
De bisque op smaak brengen
met witte peper en zout en wat sinaasappelsap
n
Verdeel de stukjes paling
over de voorverwarmde kopjes en giet de bisque erover