Frambozencharlotte

 

Bereidingstijd: 170 minuten

 

Ingrediënten (6 pers)

n   4 blaadjes gelatine

n   500 gr frambozen

n   250 ml slagroom

n   3 eetlepels suiker

n   250 gr Griekse yoghurt

n   350 gr lange vingers

n    poedersuiker

 

frambozencharlotte

 

Bereiding

n   Week de gelatine 5 minuten in koud water

n   Prak ondertussen de helft van de frambozen met een vork tot puree

n   Breng 2 eetlepels frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan

n   Neem de pan van het vuur

n   Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de puree en roer totdat de gelatine is opgelost

n   Klop de slagroom stijf met de suiker

n   Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor

n   Schep het mengsel in een kookpan met Ø 14 cm

n   Bedek met lange vingers

n   Laat de Charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast

n   Stort de Charlotte op een bord

n   Houd de pan eventueel 5 seconden in een bak heet water om hem makkelijk los te krijgen

n   Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan

n   Strik het lint erom

n   Verdeel de rest van de frambozen erover

n   Bestrooi met poedersuiker

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen