Coquilles in saffraansaus |
Ingrediënten (6 pers) n 2 dl witte wijn n 2 dl visfond n mespunt saffraandraadjes n 1 zak mini coquilles n zout en peper n 3 eetlepels olie, liefst Spaanse n 1 ui, gesnipperd n 2 tenen knoflook, fijngehakt n 2 dl room n scheutje citroensap n beetje bladpeterselie, fijngehakt |
|
Bereiding
n
Breng de wijn, visfond en saffraan aan de kook en laat tot de helft
inkoken
n
Draai het vuur laag, voeg
de room toe en laat verder inkoken tot een mooie saus
n
Maak op smaak met zout,
peper en citroensap
n
Eventueel iets binden
n
Kort voor serveren
n
Snij grote coquilles
verticaal in dikke plakken
n
Laat ze goed drogen op
keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak
n
Verhit olie in een braad-
of koekenpan, fruit ui en knoflook hierin 5 minuten zacht en lichtbruin
n
Voeg nu de coquilles toe en
bak in ± 2 minuten tot ze net ondoorzichtig worden
n
Voeg ze toe aan de
opgewarmde saus en serveer direct
n
Serveer de coquilles met fijngehakte peterselie
n
Geef er brood of zwarte
pasta bij