Coquilles in saffraansaus

 

IngrediŽnten (6 pers)

n   2 dl witte wijn

n   2 dl visfond

n   mespunt saffraandraadjes

n   1 zak mini coquilles

n   zout en peper

n   3 eetlepels olie, liefst Spaanse

n   1 ui, gesnipperd

n   2 tenen knoflook, fijngehakt

n   2 dl room

n   scheutje citroensap

n   beetje bladpeterselie, fijngehakt

 

coquilles

 

Bereiding

n   Breng de wijn, visfond en saffraan aan de kook en laat tot de helft inkoken

n   Draai het vuur laag, voeg de room toe en laat verder inkoken tot een mooie saus

n   Maak op smaak met zout, peper en citroensap

n   Eventueel iets binden

n   Kort voor serveren

n   Snij grote coquilles verticaal in dikke plakken

n   Laat ze goed drogen op keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak

n   Verhit olie in een braad- of koekenpan, fruit ui en knoflook hierin 5 minuten zacht en lichtbruin

n   Voeg nu de coquilles toe en bak in Ī 2 minuten tot ze net ondoorzichtig worden

n   Voeg ze toe aan de opgewarmde saus en serveer direct

n   Serveer de coquilles met fijngehakte peterselie

n   Geef er brood of zwarte pasta bij

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen