Krabsoep met asperges

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   500 gr krab, met schaal

n   1 liter water

n   1 bosje soepgroenten, fijngesneden

n   zout en peper

n   40 gr boter

n   40 gr bloem

n   6 asperges, geschild

n   250 ml droge witte wijn

n   250 ml slagroom

n   1 theelepel mosterd

n   ¼  theelepel milde tot middelscherpe currypoeder

n   4 eetlepels gehakte verse dille

 

krabsoep met asperges

 

Bereiding

n   Schaal van de krab halen en de schalen met water en soepgroente in een pan op het vuur zetten

n   Zout en peper toevoegen en 30 minuten laten koken

n   Giet de bouillon door een zeef in een schaal.

n   In dezelfde pan de boter smelten en bloem toevoegen

n   Al roerende aanbakken

n   Beetje bij beetje de hete bouillon toevoegen en daarbij met een garde goed roeren

n   Asperges in hapklare stukjes snijden en in de soep doen

n   8 ą 10 minuten laten koken, tot de asperges gaar zijn

n   Krabvlees in de soep doen en nog 1 ą 2 minuten laten koken

n   Wijn en slagroom toevoegen, doorroeren en de soep goed verwarmen

n   Mosterd en currypoeder erdoor roeren en met zout en peper verder op smaak brengen

n   Met dille bestrooien en serveren

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen