Krabsoep met asperges |
Ingrediėnten (4 pers) n
500 gr krab, met schaal n
1 liter water n
1 bosje soepgroenten, fijngesneden n
zout en peper n
40 gr boter n
40 gr bloem n
6 asperges, geschild n
250 ml droge witte wijn n
250 ml slagroom n
1 theelepel mosterd n
¼ theelepel
milde tot middelscherpe currypoeder n
4 eetlepels gehakte verse dille |
|
Bereiding
n
Schaal van de krab halen en de schalen met water en
soepgroente in een pan op het vuur zetten
n
Zout en peper toevoegen en 30 minuten laten koken
n
Giet de bouillon door een zeef in een schaal.
n
In dezelfde pan de boter smelten en bloem toevoegen
n
Al roerende aanbakken
n
Beetje bij beetje de hete bouillon toevoegen en
daarbij met een garde goed roeren
n
Asperges in hapklare stukjes snijden en in de soep
doen
n
8 ą 10 minuten laten koken, tot de asperges gaar zijn
n
Krabvlees in de soep doen en nog 1 ą 2 minuten laten
koken
n
Wijn en slagroom toevoegen, doorroeren en de soep goed
verwarmen
n
Mosterd en currypoeder erdoor roeren en met zout en
peper verder op smaak brengen
n
Met dille bestrooien en serveren