Groenteloempia met
currysaus |
Ingrediënten (4 pers) n 4 filodeegvellen n 1 wortel n 1 stengel prei n 100 gr boontjes n zout en peper n 3 dl kippenbouillon of witte wijn n 1
dl room n 3
sjalotten n 1
appel n 1
eetlepel zacht currypoeder n 1
scheutje olijfolie |
|
Bereiding
n
Reinig de prei, wortel,
boontjes en pijpajuin
n
Snij de groenten (behalve
de boontjes) in fijne gelijke reepjes
n
Blancheer elke groente
apart en na elkaar in kokend gezouten water, laat schrikken in ijskoud water.
Laat goed uitlekken
n
Meng alle groenten en kruid
met peper en zout. Besprenkel de groenten met olijfolie
n
Verdeel de groenten over
het midden van de filodeegvellen. Rol de vellen dicht
zoals een loempia. Leg de rollen op een vel bakpapier op een ovenplaat
n
Bak gedurende 15 minuten in
de oven op 180°C tot ze goudbruin zijn
n de currysaus:
n Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
n Verhit een scheutje olijfolie in een pot en stoof de stukjes sjalot
glazig.
n Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in kleine
blokjes en doe ze bij de sjalotjes. Laat de appelstukjes enkele minuten
meestoven.
n Voeg het currypoeder toe en roer alles goed om. (Wie van een extra
kruidige saus houdt, mag gerust wat meer currypoeder gebruiken.)
n Schenk er de kippenbouillon bij (of de witte wijn).
n Giet ook de room erbij en laat de saus inkoken op een zacht vuurtje.
Neem de tijd en laat de saus minstens 20 minuten sudderen. Roer er af en toe
even in.