Groenteloempia met currysaus

 

Ingrediënten (4 pers)

n  4 filodeegvellen

n  1 wortel

n   1 stengel prei

n  100 gr boontjes

n  zout en peper

 

n  3 dl kippenbouillon of witte wijn

n  1 dl room

n  3 sjalotten

n  1 appel

n  1 eetlepel zacht currypoeder

n  1 scheutje olijfolie

 

 

 

Bereiding

n   Reinig de prei, wortel, boontjes en pijpajuin

n   Snij de groenten (behalve de boontjes) in fijne gelijke reepjes

n   Blancheer elke groente apart en na elkaar in kokend gezouten water, laat schrikken in ijskoud water. Laat goed uitlekken

n   Meng alle groenten en kruid met peper en zout. Besprenkel de groenten met olijfolie

n   Verdeel de groenten over het midden van de filodeegvellen. Rol de vellen dicht zoals een loempia. Leg de rollen op een vel bakpapier op een ovenplaat

n   Bak gedurende 15 minuten in de oven op 180°C tot ze goudbruin zijn

n   de currysaus:

n   Pel de sjalotten en snipper ze fijn.

n   Verhit een scheutje olijfolie in een pot en stoof de stukjes sjalot glazig.

n   Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes en doe ze bij de sjalotjes. Laat de appelstukjes enkele minuten meestoven.

n   Voeg het currypoeder toe en roer alles goed om. (Wie van een extra kruidige saus houdt, mag gerust wat meer currypoeder gebruiken.)

n   Schenk er de kippenbouillon bij (of de witte wijn).

n   Giet ook de room erbij en laat de saus inkoken op een zacht vuurtje. Neem de tijd en laat de saus minstens 20 minuten sudderen. Roer er af en toe even in.

 

 

 

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen