Schuimig soepje van mosselen, kokosmelk en saffraangelei

 

IngrediŽnten (4 pers)

n  1 kg mosselen

n  1 gekookte rode biet

n  125 ml kokosmelk

n  1 zakje mosselgroenten

n  saffraan

n  2 dl witte wijn

n  kervelpluksels

n  olijfolie

n  boter

n  1 gelatineblaadje (3 gr)

 

voorger1

 

Bereiding

n   Reinig de mosselen en spoel ze grondig. Stoof de mosselgroenten aan in wat olijfolie. Voeg de mosselen, witte wijn, kokosmelk en saffraan toe. Zet het deksel op de pot en laat 8 minuten koken onder gesloten deksel. Schud de mosselen enkele keren op.

n   Haal de mosselen uit hun schelp en hou warm.

n   Zeef het mosselvocht. Neem 1 dl mosselvocht en los daarin het geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes op. Voeg nog wat saffraan toe en laat even trekken. Laat afkoelen. Mix de saffraangelei glad in de keukenrobot

n   Snij kleine cilinders uit de rode biet en warm kort op in de microgolfoven.

n   Dresseer de rode bietschijfjes en spuit toefjes saffraangelei op het bord. Schep de mosselen op het bord en werk af met het tot schuim geklopt kokosmelksausje. Versier met wat kervelpluksels.

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen