Schuimig soepje van mosselen, kokosmelk en saffraangelei |
Ingrediënten (4 pers) n 1 kg
mosselen n 1
gekookte rode biet n 125 ml
kokosmelk n 1 zakje
mosselgroenten n saffraan n 2 dl
witte wijn n kervelpluksels n olijfolie n boter n 1
gelatineblaadje (3 gr) |
|
Bereiding
n
Reinig de mosselen en spoel ze grondig. Stoof de
mosselgroenten aan in wat olijfolie. Voeg de mosselen, witte wijn, kokosmelk en
saffraan toe. Zet het deksel op de pot en laat 8 minuten koken onder gesloten deksel.
Schud de mosselen enkele keren op.
n
Haal de mosselen uit hun schelp en hou warm.
n
Zeef het mosselvocht. Neem 1 dl mosselvocht en los
daarin het geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes op. Voeg nog wat saffraan
toe en laat even trekken. Laat afkoelen. Mix de saffraangelei
glad in de keukenrobot
n
Snij kleine cilinders uit de rode biet en warm kort op
in de microgolfoven.
n
Dresseer de rode bietschijfjes en spuit toefjes saffraangelei op het bord. Schep de mosselen op het bord en
werk af met het tot schuim geklopt kokosmelksausje. Versier met wat
kervelpluksels.