Bouillon van shiitake met
mosseltjes, hazelnootbotercappuccino |
Bereidingstijd : 40 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
100 gr
gedroogde shiitakes n
30 cl
sojasaus n
2
teentjes knoflook n
1 liter
heldere gevogeltebouillon n
1 ui n
1 tak
selder n
125 gr
verse shiitake n
1 kg
mosselen n
150 gr
Solo n
3 dl
melk n
verse
bieslook |
|
Bereiding
n
Breng de
gevogeltebouillon aan het sudderen met de gedroogde shiitakes, de knoflook en
de sojasaus
n
Laat dit
samen trekken gedurende 20 minuten
n
Snijd de
ui en de selder in grove stukken
n
Verwarm
een weinig olie in een grote kookpot en stoof de ui en selder kort aan
n
Voeg er de
mosselen aan toe en plaats er een deksel bovenop
n
Stoom de
mosselen gaar in een vijftal minuten
n
Schep ze
halverwege om
n
Laat ze
afkoelen en haal de mosselen uit de schelp
n
Verwarm de
Solo tot ze bruin kleurt en giet ze bij de melk
n
Kruid de
melk met peper, zout en een weinig nootmuskaat
n
Houd de
hazelnootbotermelk warm
n
Snijd de
verse shiitakes in reepjes, snipper de bieslook en meng beide bij de mosselen
n
Breng de
garnituur verder op smaak
n
Zeef de
bouillon
n
Verdeel de
garnituur over de kommen en vervolgens de bouillon
n
Mix de
hazelnootbotermelk tot ze schuimig wordt en verdeel dit over de 4 borden