Bouillon van shiitake met mosseltjes, hazelnootbotercappuccino

 

Bereidingstijd : 40 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   100 gr gedroogde shiitakes

n   30 cl sojasaus

n   2 teentjes knoflook

n   1 liter heldere gevogeltebouillon

n   1 ui

n   1 tak selder

n   125 gr verse shiitake

n   1 kg mosselen

n   150 gr Solo

n   3 dl melk

n   verse bieslook

 

shiitakes

 

Bereiding

n   Breng de gevogeltebouillon aan het sudderen met de gedroogde shiitakes, de knoflook en de sojasaus

n   Laat dit samen trekken gedurende 20 minuten

n   Snijd de ui en de selder in grove stukken

n   Verwarm een weinig olie in een grote kookpot en stoof de ui en selder kort aan

n   Voeg er de mosselen aan toe en plaats er een deksel bovenop

n   Stoom de mosselen gaar in een vijftal minuten

n   Schep ze halverwege om

n   Laat ze afkoelen en haal de mosselen uit de schelp

n   Verwarm de Solo tot ze bruin kleurt en giet ze bij de melk

n   Kruid de melk met peper, zout en een weinig nootmuskaat

n   Houd de hazelnootbotermelk warm

n   Snijd de verse shiitakes in reepjes, snipper de bieslook en meng beide bij de mosselen

n   Breng de garnituur verder op smaak

n   Zeef de bouillon

n   Verdeel de garnituur over de kommen en vervolgens de bouillon

n   Mix de hazelnootbotermelk tot ze schuimig wordt en verdeel dit over de 4 borden

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen