Ovenschoteltje van scampi's in 't groen

 

Bereidingstijd : minder dan 60 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   20 grote ongepelde tijgergarnalen 'scampi' (diepvries)

n   8 porties bladspinazie (diepvries)

n   8 eetlepels lichte room

n   3 eetlepels grana padano (schilfers)

n   4 eetlepels olijfolie

n   peper en zout

Ingrediënten rucolapesto

n   50 gr rucola

n   ½ teentje knoflook

n   75 gr geraspte parmezaan

n   50 gr pijnboompitten

n   4 eetlepels walnotenolie

 

Scampis_in_groen_p56_MR

Bereiding

n   Laat de bladspinazie ontdooien in een zeef, zodat het vocht kan wegvloeien

n   Knijp goed uit

n   Pel de scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze 2 minuten onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt

n   Verwijder de steeltjes van de rucola en pel het halve knoflookteentje

n   Rooster de pijnboompitten licht in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof

n   Laat afkoelen

n   Verwarm de oven 10 minuten. voor op 180°C

n   Maak ondertussen de rucolapesto

n   Mix de rucola, het halve knoflookteentje en de geroosterde pijnboompitten samen met de walnotenolie

n   Voeg de parmezaan toe en mix tot een smeuïge pasta

n   Kruid met peper en zout

n   Verdeel 1 eetlepel olijfolie over 4 ovenschaaltjes

n   Schik er telkens 2 porties ontdooide en uitgelekte spinazie in

n   Verdeel 2 eetlepels lichte room over elk schaaltje en kruid met peper en zout

n   Leg er telkens 5 scampi’s bovenop en verdeel er de rucolapesto over

n   Dek af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven

n   Versier met wat kaasschilfers en dien op met stokbrood

 

Tip

n   Nog porties bladspinazie over?

n   Verwerk ze in aardappelpuree. Lekker bij gebakken vis

n   Of verwerk ze in een pasta

n   Bak 2 fijngesnipperde sjalotten glazig in 1 eetlepel olijfolie en voeg 5 à 6 porties diepgevroren bladspinazie toe

n   Giet er 2 dl room over en laat zachtjes smelten

n   Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout en meng onder gekookte pasta

n   Voor een extra groene toets

n   Voeg net voor u uw groene soep mixt 2 porties diepgevroren bladspinazie toe (laat niet meer koken)

n   Zo krijgt uw soep een extra groene kleur

n   Vervang de rucola door platte peterselie of koriander (voor een meer uitgesproken smaak)

 

Wijntip

n   La Tuilerie | A.O.P. Pouilly-Fumé

 

n   Las Mulas Sauvignon Blanc Reserve Chili

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen