Ovenschoteltje van scampi's in 't groen |
Bereidingstijd
: minder dan 60 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
20 grote ongepelde tijgergarnalen 'scampi'
(diepvries) n
8 porties bladspinazie (diepvries) n
8 eetlepels lichte room n
3 eetlepels grana padano (schilfers) n
4 eetlepels olijfolie n
peper en zout Ingrediënten
rucolapesto n
50 gr rucola n
½ teentje knoflook n
75 gr geraspte parmezaan n
50 gr pijnboompitten n
4 eetlepels walnotenolie |
Bereiding
n
Laat de bladspinazie ontdooien in een zeef, zodat het
vocht kan wegvloeien
n
Knijp goed uit
n
Pel de scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze 2 minuten
onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt
n
Verwijder de steeltjes van de rucola
en pel het halve knoflookteentje
n
Rooster de pijnboompitten licht in een pan met
antiaanbaklaag, zonder vetstof
n
Laat afkoelen
n
Verwarm de oven 10 minuten. voor op 180°C
n
Maak ondertussen
de rucolapesto
n
Mix de rucola, het halve
knoflookteentje en de geroosterde pijnboompitten samen met de walnotenolie
n
Voeg de parmezaan toe en mix
tot een smeuïge pasta
n
Kruid met peper
en zout
n
Verdeel 1 eetlepel olijfolie over 4 ovenschaaltjes
n
Schik er telkens 2 porties ontdooide en uitgelekte
spinazie in
n
Verdeel 2 eetlepels lichte room over elk schaaltje en
kruid met peper en zout
n
Leg er telkens 5 scampi’s bovenop en verdeel er de rucolapesto over
n
Dek af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de
voorverwarmde oven
n
Versier met wat kaasschilfers en dien op met stokbrood
Tip
n
Nog porties bladspinazie over?
n
Verwerk ze in aardappelpuree. Lekker bij gebakken vis
n
Of verwerk ze in een pasta
n
Bak 2 fijngesnipperde sjalotten glazig in 1 eetlepel
olijfolie en voeg 5 à 6 porties diepgevroren bladspinazie toe
n
Giet er 2 dl room over en laat zachtjes smelten
n
Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout en
meng onder gekookte pasta
n
Voor een extra groene toets
n
Voeg net voor u uw groene soep mixt 2 porties diepgevroren
bladspinazie toe (laat niet meer koken)
n
Zo krijgt uw soep een extra groene kleur
n
Vervang de rucola door platte
peterselie of koriander (voor een meer uitgesproken smaak)
Wijntip
n
La
Tuilerie | A.O.P. Pouilly-Fumé
n
Las
Mulas Sauvignon Blanc Reserve Chili