Hazenrug met risotto van
champignons en saffraan |
Bereidingstijd : minder
dan 30 minuten
Ingrediënten (4 pers) n 4
hazenrugfilets (diepvries) (alleen verkrijgbaar tijdens het wildseizoen) n 250 gr
risottorijst n 250 gr
kastanjechampignon n 2 sjalotten n 2 eetlepels
geraspte parmezaan n 1 eetlepel
boter n 1 dl droge
witte wijn n 4 dl
groentebouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water) n 2 eetlepels
olijfolie met witte truffel (al Tartufo Bianco) n 1 eetlepel olijfolie n 1/3 buisje
saffraandraadje n peper en zout |
|
Bereiding
n
Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien en dep
droog
n
Snipper de sjalotten fijn
n
Snij de kastanjechampignons in stukjes
n
Doe de saffraandraadjes in de bouillon
n
Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en
bak de sjalotten glazig
n
Voeg de kastanjechampignons toe en stoof 2 à 3 minuten
n
Roer er de rijst onder tot hij glazig is
n
Overgiet met de witte wijn en laat zachtjes gaar
worden tot het vocht helemaal opgenomen is
n
Overgiet met de groentebouillon en roer voorzichtig
met een houten lepel
n
Laat ± 20 minuten gaar worden op een zacht vuur
n
Verhit ondertussen de truffelolie in een braadpan en
bak de hazenrugfilets langs alle kanten goudbruin (3 minuten aan elke kant)
n
Kruid met peper
en zout
n
Het vlees moet nog rozig zijn
n
Neem de risotto van het vuur en meng er voorzichtig de
boter en de geraspte parmezaan onder
n
Snij de hazenrugfilets in schuine sneetjes en serveer
met de risotto
n
Geef er gebakken oesterzwammen bij, bestrooid met
fijngesnipperde peterselie
Tip
n
Basisrisotto
n
Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak 1 fijngesnipperde
ui glazig
n
Voeg 250 gr rijst toe en laat glazig worden
n
Overgiet met ± 4 dl vocht (in 2 keer) en laat zachtjes
gaar worden
n
Voeg naar smaak groentjes en smaakmakers toe (bv.
tomatenblokjes en basilicum, geplette walnoten, stukjes asperges, stukjes worst
...)
Wijntip
n
Campo Al Mare
D.O.C. Bolgheri Toscane - Italië
Heerlijke wijn met aroma’s van tapenade van zwarte
olijven, cederhout, exotische kruiden en braambessen. De mond is intens,
krachtig en tegelijk soepel en zacht. Klassewijn: verkrijgbaar na reservatie
n
Château Tour de Pressac A.C. Saint-Emilion Grand Cru
Deze uitstekende saint-émilion heeft een intense
kleur en een mooi boeket met rijpe fruit--geuren. De smaak is soepel, vol en
krachtig