Hazenrug met risotto van champignons en saffraan

Bereidingstijd : minder dan 30 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n   4 hazenrugfilets (diepvries) (alleen verkrijgbaar tijdens het wildseizoen)

n   250 gr risottorijst

n   250 gr kastanjechampignon

n   2 sjalotten

n   2 eetlepels geraspte parmezaan

n   1 eetlepel boter

n   1 dl droge witte wijn

n   4 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water)

n   2 eetlepels olijfolie met witte truffel (al Tartufo Bianco)

n   1 eetlepel olijfolie

n   1/3 buisje saffraandraadje

n   peper en zout

 

Hazenrug_met_risotto_p63_MR

Bereiding

n   Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog

n   Snipper de sjalotten fijn

n   Snij de kastanjechampignons in stukjes

n   Doe de saffraandraadjes in de bouillon

n   Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de sjalotten glazig

n   Voeg de kastanjechampignons toe en stoof 2 à 3 minuten

n   Roer er de rijst onder tot hij glazig is

n   Overgiet met de witte wijn en laat zachtjes gaar worden tot het vocht helemaal opgenomen is

n   Overgiet met de groentebouillon en roer voorzichtig met een houten lepel

n   Laat ± 20 minuten gaar worden op een zacht vuur

n   Verhit ondertussen de truffelolie in een braadpan en bak de hazenrugfilets langs alle kanten goudbruin (3 minuten aan elke kant)

n   Kruid met peper en zout

n   Het vlees moet nog rozig zijn

n   Neem de risotto van het vuur en meng er voorzichtig de boter en de geraspte parmezaan onder

n   Snij de hazenrugfilets in schuine sneetjes en serveer met de risotto

n   Geef er gebakken oesterzwammen bij, bestrooid met fijngesnipperde peterselie

 

Tip

n   Basisrisotto

n   Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak 1 fijngesnipperde ui glazig

n   Voeg 250 gr rijst toe en laat glazig worden

n   Overgiet met ± 4 dl vocht (in 2 keer) en laat zachtjes gaar worden

n   Voeg naar smaak groentjes en smaakmakers toe (bv. tomatenblokjes en basilicum, geplette walnoten, stukjes asperges, stukjes worst ...)

 

Wijntip

n   Campo Al Mare D.O.C. Bolgheri Toscane - Italië
Heerlijke wijn met aroma’s van tapenade van zwarte olijven, cederhout, exotische kruiden en braambessen. De mond is intens, krachtig en tegelijk soepel en zacht. Klassewijn: verkrijgbaar na reservatie

 

n   Château Tour de Pressac A.C. Saint-Emilion Grand Cru
Deze uitstekende saint-émilion heeft een intense kleur en een mooi boeket met rijpe fruit--geuren. De smaak is soepel, vol en krachtig

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen