Eekhoorntjesbroodsoep met tuinkers

 

Bereidingstijd : minder dan 60 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood

n   250 g kastanjechampignons

n   200 gr raapjes (enkel beschikbaar tijdens de winter)

n   200 gr aardappelen

n   2 preiwitten

n   1 grote ui

n   1 teentje knoflook

n   2 blokjes groentebouillon

n   3 eetlepels olijfolie

n   1 takje tijm (gedroogd)

n    peper en zout

Ingrediënten voor afwerking

n   40 gr tuinkers

 

eekhoorntjesbrood met

Bereiding

n   Laat het gedroogd eekhoorntjesbrood 30 minuten weken in heet water

n   Schep de champignons voorzichtig uit het weekvocht met een schuimspaan

n   Giet het weekvocht door een koffiefilter of een fijne zeef waarin u een vel keukenpapier heeft gelegd

n   Hou dit gezeefde vocht apart

n   Hak het eekhoorntjesbrood in fijne stukjes

n   Snij de 2 preiwitten in ringen

n   Snipper de ui en het teentje knoflook fijn

n   Snij de kastanjechampignons in plakjes

n   Snij de aardappelen in blokjes

n   Snij de raapjes in stukjes

n   Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote kookpot

n   Stoof de fijngesnipperde ui, het teentje knoflook en de preiringen gedurende 5 minuten (niet laten kleuren)

n   Voeg de plakjes kastanjechampignons toe en de aardappelblokjes

n   Laat nog enkele minuten stoven

n   Leng het weekvocht van het eekhoorntjesbrood aan met heet water tot u 1½ liter vloeistof heeft

n   Giet in de kookpot

n   Voeg het fijngehakt eekhoorntjesbrood toe, 2 blokjes groentebouillon en het takje tijm

n   Dek af en laat 20 minuten zachtjes sudderen

n   Voeg de stukjes jonge raap toe en laat nog 5 minuten op het vuur

n   Haal het takje tijm uit de soep

n   Breng op smaak met peper en zout

n   Giet de soep in borden en werk af met wat tuinkers en geplet hardgekookt ei

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen