Eekhoorntjesbroodsoep met tuinkers |
Bereidingstijd
: minder
dan 60 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood n
250 g kastanjechampignons n
200 gr raapjes (enkel beschikbaar tijdens de winter) n
200 gr aardappelen n
2 preiwitten n
1 grote ui n
1 teentje knoflook n
2 blokjes groentebouillon n
3 eetlepels olijfolie n
1 takje tijm (gedroogd) n
peper en zout Ingrediënten voor afwerking n
40
gr tuinkers |
|
Bereiding
n
Laat het gedroogd eekhoorntjesbrood 30 minuten weken
in heet water
n
Schep de champignons voorzichtig uit het weekvocht met
een schuimspaan
n
Giet het weekvocht door een koffiefilter of een fijne
zeef waarin u een vel keukenpapier heeft gelegd
n
Hou dit gezeefde vocht apart
n
Hak het eekhoorntjesbrood in fijne stukjes
n
Snij de 2 preiwitten in ringen
n
Snipper de ui en het teentje knoflook fijn
n
Snij de kastanjechampignons in plakjes
n
Snij de aardappelen in blokjes
n
Snij de raapjes in stukjes
n
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote kookpot
n
Stoof de fijngesnipperde ui, het teentje knoflook en
de preiringen gedurende 5 minuten (niet laten kleuren)
n
Voeg de plakjes kastanjechampignons toe en de
aardappelblokjes
n
Laat nog enkele minuten stoven
n
Leng het weekvocht van het eekhoorntjesbrood aan met
heet water tot u 1½ liter vloeistof heeft
n
Giet in de kookpot
n
Voeg het fijngehakt eekhoorntjesbrood toe, 2 blokjes
groentebouillon en het takje tijm
n
Dek af en laat 20 minuten zachtjes sudderen
n
Voeg de stukjes jonge raap toe en laat nog 5 minuten
op het vuur
n
Haal het takje tijm uit de soep
n
Breng op smaak met peper en zout
n
Giet de soep in borden en werk af met wat tuinkers en
geplet hardgekookt ei