Kokosparfait met papaya, ananas en limoen

 

Ingrediėnten (12 pers)

n   15 eidooiers, = 2½ dl vloeibaar

n   250 gr fijne suiker

n   15 eetlepels kokospoeder

n   5 dl slagroom

n   5 dl Griekse yoghurt

n   3 ą 4 rijpe papajas, of uit blik of ander vers fruit

n   1 ananas

n   3 limoenen

n   Suiker

n   vormpjes van 1½ dl (1 per persoon)

n   zesteur

n   bakpapier

 

Kokosparfait

 

Bereiding

n   Vet de vormpjes in met olie (geen olijfolie)

n   Klop in een kom suiker en dooiers door elkaar

n   Klop het kokospoeder erdoor en klop alles 10 ą 15 minuten au bain-marie tot het volume is verdubbeld

n   Neem kom van het vuur en laat onder af en toe kloppen afkoelen

n   Klop intussen de slagroom tot yoghurtdikte en schep de room en yoghurt door het afgekoelde eimengsel

n   Schenk het in de vormpjes en zet in de vriezer

n   De schil van de limoenen met een zesteur in ragfijne reepjes snijden

n   De reepjes met water in een pannetje doen; aan de kook brengen, ± 5 minuten zachtjes laten koken

n   In een zeef laten uitlekken en onder de koude kraan afspoelen

n   De schilletjes met 2 eetlepels suiker en 4 ą 5 eetlepels water in een sauspannetje doen

n   Op een klein vuur aan de kook brengen en roeren totdat het water geheel is verdampt

n   De schilletjes bezitten nu een glanzend groene kleur, van het vuur afhalen, op bakpapier schudden en bewaren

n   Schil de papaya’s, snij ze doormidden en verwijder het zaad

n   Schil de ananas en snij ze in stukjes

n   Snij het vruchtvlees in plakjes, voeg het limoensap toe en laat ± 30 minuten intrekken

n   Stort de parfait op de bordjes en garneer met de plakjes papaja en limoenschilletjes

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen