Flensjes
met kruidencrème, Serranoham en peterselieolie |
Ingrediënten (12 pers) n 250 gr Serranoham n peper en zout Ingrediënten Flensjes n 4 dl melk n 3 eieren n 100 gr bloem n olie Ingrediënten Kruidencrème n 25 gr peterselie n 3 takjes dille n 2 takjes dragon n 250 gr crème fraîche Ingrediënten Peterselieolie n
1 dl olijfolie n
35 gr peterselie Extra n vershoudfolie n flensjespan n passeerdoek |
|
Bereiding
n
Flensjes
n
Doe voor de flensjes de
melk, eieren en een snufje zout ineen kom en voeg de gezeefde bloem er al
roerend aan toe
n
Roer tot een glad beslag
n
Bestrijk een koekenpan
(platte flensjespan) met antiaanbaklaag met wat olie
n
Giet er zo weinig beslag in
dat er een flinterdun flensje ontstaat en bak het goudgeel
n
Kruidencrème
n
Hak voor de kruidencrème de
kruiden fijn en meng ze in een kom met de crème-fraîche en peper en zout naar
smaak
n
Hou wat crème apart voor de
garnering
n
Bestrijk de flensjes met
een dun laagje kruidencrème, leg er plakken Serranoham
op en rol de flensjes strak op in vershoudfolie en
leg ze in de koelkast, zodat de vulling opstijft
n
Peterselieolie
n
Blancheer de peterselie ± 2
minuten
n
Pureer in de keukenmachine
samen met de olie
n
Zeef de olie door een, nat
gemaakte, passeerdoek
n
Afwerken
n
Snijd de flensjes tot een
‘Chinese ruit’ en zet deze midden op een klein bord
n
Garneer met een lepeltje
kruidencrème en wat peterselieolie