Flensjes met kruidencrème, Serranoham en peterselieolie

 

Ingrediënten (12 pers)

n   250 gr Serranoham

n    peper en zout

Ingrediënten Flensjes

n   4 dl  melk

n   3 eieren

n   100 gr bloem

n   olie

Ingrediënten Kruidencrème

n   25 gr peterselie

n   3 takjes dille

n   2 takjes dragon

n   250 gr crème fraîche

Ingrediënten Peterselieolie

n   1 dl olijfolie

n   35 gr peterselie

Extra

n   vershoudfolie

n   flensjespan

n   passeerdoek

 

mei2013-amuse (2)

 

Bereiding

n   Flensjes

n   Doe voor de flensjes de melk, eieren en een snufje zout ineen kom en voeg de gezeefde bloem er al roerend aan toe

n   Roer tot een glad beslag

n   Bestrijk een koekenpan (platte flensjespan) met antiaanbaklaag met wat olie

n   Giet er zo weinig beslag in dat er een flinterdun flensje ontstaat en bak het goudgeel

n   Kruidencrème

n   Hak voor de kruidencrème de kruiden fijn en meng ze in een kom met de crème-fraîche en peper en zout naar smaak

n   Hou wat crème apart voor de garnering

n   Bestrijk de flensjes met een dun laagje kruidencrème, leg er plakken Serranoham op en rol de flensjes strak op in vershoudfolie en leg ze in de koelkast, zodat de vulling opstijft

n   Peterselieolie

n   Blancheer de peterselie ± 2 minuten

n   Pureer in de keukenmachine samen met de olie

n   Zeef de olie door een, nat gemaakte, passeerdoek

n   Afwerken

n   Snijd de flensjes tot een ‘Chinese ruit’ en zet deze midden op een klein bord

n   Garneer met een lepeltje kruidencrème en wat peterselieolie

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen