Crème van prei en kerrie met gebakken coquilles en
korianderolie |
Ingrediënten (4 pers) n
3 preien, gesneden en gewassen n
4 eetlepels olijfolie n
1 teentje knoflook n
1 ui, in ringen gesneden n
4 aardappels, gesneden en gewassen n
1 eetlepel kerriepoeder n
1 theelepel geraspte nootmuskaat n
1 liter witte wijn n
250 ml slagroom n
zout en peper naar smaak n
100 ml milde olijfolie n
3 eetlepels koriander, gehakt n
4 coquilles n
4 eetlepels geklaarde boter n
3 eetlepels (demi) crème fraîche |
|
Bereiding
n
Kook de gewassen prei in ruim kokend,
gezouten water in ongeveer 4 minuten gaar en giet door een zeef
n
Bak knoflook en aardappels in de verwarmde
olie 5 minuten lang op middelhoog vuur
n
Voeg de kerrie en de nootmuskaat toe, blus
af met de witte wijn en giet de slagroom erbij
n
Laat 15 minuten op laag vuur sudderen
n
Maak ondertussen de korianderolie: doe de
olie en koriander in een keukenmachine en blender een paar seconden lang
n
Doe de gekookte prei in de pan, pureer de
soep met behulp van een staafmixer tot een grof mengsel en breng op smaak met
peper en zout
n
Bak de coquilles in de verwarmde geklaarde
boter aan beide kanten 2 minuten lang, tot goudbruin
n
Serveer de gebakken coquilles meteen in de
nog warme soep en garneer met de korianderolie en geslagen crème fraîche