Crème van prei en kerrie met gebakken coquilles en korianderolie

 

Ingrediënten (4 pers)

n   3 preien, gesneden en gewassen

n   4 eetlepels olijfolie

n   1 teentje knoflook

n   1 ui, in ringen gesneden

n   4 aardappels, gesneden en gewassen

n   1 eetlepel kerriepoeder

n   1 theelepel geraspte nootmuskaat

n   1 liter witte wijn

n   250 ml slagroom

n   zout en peper naar smaak

n   100 ml milde olijfolie

n   3 eetlepels koriander, gehakt

n   4 coquilles

n   4 eetlepels geklaarde boter

n   3 eetlepels (demi) crème fraîche

 

creme van prei met kerrie en coquilles (2)

 

Bereiding

n   Kook de gewassen prei in ruim kokend, gezouten water in ongeveer 4 minuten gaar en giet door een zeef

n   Bak knoflook en aardappels in de verwarmde olie 5 minuten lang op middelhoog vuur

n   Voeg de kerrie en de nootmuskaat toe, blus af met de witte wijn en giet de slagroom erbij

n   Laat 15 minuten op laag vuur sudderen

n   Maak ondertussen de korianderolie: doe de olie en koriander in een keukenmachine en blender een paar seconden lang

n   Doe de gekookte prei in de pan, pureer de soep met behulp van een staafmixer tot een grof mengsel en breng op smaak met peper en zout

n   Bak de coquilles in de verwarmde geklaarde boter aan beide kanten 2 minuten lang, tot goudbruin

n   Serveer de gebakken coquilles meteen in de nog warme soep en garneer met de korianderolie en geslagen crème fraîche

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen