Met groentenpuree gevulde Rosbief

 

IngrediŽnten (4 pers)

n   1 rosbief van 800 gr

n   ľ bloemkool

n   ľ pompoen

n   1 rode paprika

n   4 middelgrote aardappelen

n   100 gr schapenkaas

n   gemengde kruidensla

n   1 eetlepel mosterd

n   4 eetlepels koolzaadolie

n   1 eetlepel vloeibare honing

n   1 eetlepel ciderazijn

n   verse dragon

n   verse peterselie

n   boter

n   zout en peper

IngrediŽnten Puree

n   50 gr gedroogde witte bonen

n   1 teentje knoflook

n   1 chilipeper

n   1 takje verse rozemarijn

n   zout

 

Met Groentepuree Gevuld Rosbief

 

Bereiding

n   Laat de witte bonen 12 uur weken in water

n   Kook ze vervolgens gaar in vers en flink gezouten water met een takje rozemarijn, een teentje knoflook en een pikant pepertje

n   Mix de bonen tot een gladde brij

n   Snijd voor de vulling de bloemkool, de pompoen en de paprika in kleine stukjes

n   Blancheer ze beetgaar en verfris grondig onder koud stromend water

n   Meng de groenten onder de bonenpuree

n   Snijd de kaas in kleine blokjes en meng ook die eronder

n   Snijd het vlees open tot een zoín groot mogelijke plak

n   Bestrijk het vlees met de vulling en strooi er fijngesnipperde peterseie overheen

n   Rol op tot een mooie rollade

n   Bind op met keukentouw en kruid met peper en zout

n   Schroei het vlees rondom dicht en bak ongeveer een half uurtje in een oven op 170įC

n   Het vlees moet mooi saignant gebakken zijn, maar wel warm binnenin

n   Snijd intussen de aardappelen heel dun met een keukenschaaf, was ze en bak ze in ťťn keer krokant in heet frietvet op180įC

n   Kruid de frietjes met zout

n   Maak voor de kruidensalade een dressing met de mosterd, koolzaadolie, honing en ciderazijn

n   Omdat dit een zoetzure dressing is, hoort er geen peper en zout in

n   Meng de dressing pas op het laatste moment onder de sla

n   Laat de kip even rusten

n   Werk ondertussen het braadvocht op met enkele klontjes koude boter en fijngesneden dragon

 

Tip

n   Je kan experimenteren met de vulling, maar zorg ervoor dat de ingrediŽnten op voorhand gegaard zijn. Aangezien we het vlees vanbinnen rood willen, krijgt de vulling niet de kans om in de oven te garen

n   Je kan dit recept ook met kalfsgebraad klaarmaken, maar dan moet je er wel voor zorgen dat je het langer braadt. Kalfsvlees moet immers gaar zijn

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen