Met groentenpuree
gevulde Rosbief |
Ingrediënten (4 pers) n 1
rosbief van 800 gr n ¼
bloemkool n ¼
pompoen n 1
rode paprika n 4
middelgrote aardappelen n 100
gr schapenkaas n gemengde
kruidensla n 1
eetlepel mosterd n 4
eetlepels koolzaadolie n 1
eetlepel vloeibare honing n 1
eetlepel ciderazijn n verse
dragon n verse
peterselie n boter n zout
en peper Ingrediënten Puree n
50 gr gedroogde witte bonen n
1 teentje knoflook n
1 chilipeper n
1 takje verse rozemarijn n
zout |
|
Bereiding
n
Laat de witte bonen 12 uur weken in
water
n
Kook ze vervolgens gaar in vers en flink
gezouten water met een takje rozemarijn, een teentje knoflook en een pikant
pepertje
n
Mix de bonen tot een gladde brij
n
Snijd voor de vulling de bloemkool, de
pompoen en de paprika in kleine stukjes
n
Blancheer ze beetgaar en verfris grondig
onder koud stromend water
n
Meng de groenten onder de bonenpuree
n
Snijd de kaas in kleine blokjes en meng
ook die eronder
n
Snijd het vlees open tot een zo’n groot
mogelijke plak
n
Bestrijk het vlees met de vulling en
strooi er fijngesnipperde peterseie overheen
n
Rol op tot een mooie rollade
n
Bind op met keukentouw en kruid met
peper en zout
n
Schroei het vlees rondom dicht en bak
ongeveer een half uurtje in een oven op 170°C
n
Het vlees moet mooi saignant gebakken
zijn, maar wel warm binnenin
n
Snijd intussen de aardappelen heel dun
met een keukenschaaf, was ze en bak ze in één keer krokant in heet frietvet op180°C
n
Kruid de frietjes met zout
n
Maak voor de kruidensalade een dressing
met de mosterd, koolzaadolie, honing en ciderazijn
n
Omdat dit een zoetzure dressing is,
hoort er geen peper en zout in
n
Meng de dressing pas op het laatste
moment onder de sla
n
Laat de kip even rusten
n
Werk ondertussen het braadvocht op met
enkele klontjes koude boter en fijngesneden dragon
Tip
n
Je kan experimenteren met de vulling,
maar zorg ervoor dat de ingrediënten op voorhand gegaard zijn. Aangezien we het
vlees vanbinnen rood willen, krijgt de vulling niet de kans om in de oven te
garen
n
Je kan dit recept ook met kalfsgebraad
klaarmaken, maar dan moet je er wel voor zorgen dat je het langer braadt.
Kalfsvlees moet immers gaar zijn