Gebakken ananas met faro-sorbet

 

Ingrediënten (4 pers)

n   25 cl Timmermans Tradition Faro

n   1 citroen (alleen het sap)

n   1 eiwit

n   200 gr suiker

Ingrediënten voor de ananascoulis

n   1 ananas

n   sap van ½ citroen

n   4 takjes citroenmelisse

n   150 gr suiker (+ 1 eetlepel)

n   1 vanillestokje

n   1 kaneelstokje

 

Ananas_met_faro-sorbet_p124_MR

Bereiding

n   Schil de ananas en snij in 5 gelijke schijven van 1½ cm dik

n   Verwijder de harde kern middenin

n   Snij 1 ananasschijf in kleine stukken

n   Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de pitjes uit

n   Sorbet

n   Breng 2 dl water samen met 200 g suiker aan de kook in een kookpot

n   Zet het vuur lager en laat 2 minuten verder koken

n   Laat volledig afkoelen

n   Doe het bier, het eiwit en het sap van 1 citroen bij de afgekoelde suikersiroop

n   Klop 3 minuten met de mixer

n   Giet de mengeling in een plastic doos en zet 1 uur in de diepvries

n   Haal de sorbet uit de diepvries

n   Schep de diepgevroren rand naar het midden en klop opnieuw met de mixer

n   Zet terug 1 uur in de diepvries

n   Herhaal dit nog 2 keer en zet de sorbet telkens 1 uur in de diepvries

n   Bewaar de sorbet in de diepvries tot gebruik

n   Ananascoulis

n   Breng ½ dl water en 1 eetlepel. suiker aan de kook in een kookpot

n   Voeg de stukjes ananas toe, dek af en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur

n   Mix heel fijn en laat afkoelen

n   Meng met het sap van ½  citroen en enkele fijngesnipperde blaadjes citroenmelisse

n   Ananasschijven

n   Doe 150 g suiker in een brede pan, samen met het kaneelstokje, de vanillepitjes en het vanillestokje

n   Laat de suiker lichtjes karamelliseren op een matig vuur

n   Leg de ananasschijven naast elkaar in de pan en bak 3 minuten aan elke kant op een zacht vuur

n   Leg een schijf gebakken ananas op elk bord

n   Lepel er de ananascoulis en een bolletje faro-sorbet naast

n   Garneer met een takje citroenmelisse

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen