Paling met tuinkruiden en blonde Ciney |
Ingrediënten
(4 pers)
n 800 gr rivierpaling (in filets)
n 2 eetlepels olijfolie
n 1 ui
n 2 sjalotten
n 1 koffielepel gehakte zurkel
n 1 koffielepel gehakte salie
n 1 eetlepel gehakte tuinkruiden (naar
keuze)
n 50 gr verse spinazie
n 1 courgette
n kruidentuiltje (tijm, laurier,
peterseliestengels)
n 1 fles blonde Ciney
Ingedriënten
voor de vinaigrette
n sap van ½ citroen
n 1 eetlepel olijfolie
n 1 eetlepel arachide-olie
n peper en zout
Verder
n 4 metalen ringvormpjes
n neutrale olie om in te vetten
Bereiding
n Bak de visfilets in 1 eetlepel
olijfolie op hoog vuur
n Laat ze op het vuur staan tot alle
vocht dat ze afgeven verdampt is
n Pel de ui en de sjalotten en snipper
ze fijn
n Fruit ze glazig in de rest van de olijfolie
n Voeg de zurkel, de salie, de
tuinkruiden, het kruidentuiltje en het bier toe
n Kruid naar smaak met peper en zout
n Leg de visfilets op het kruidenbedje
n Dek af en laat 10 minuten zacht
stoven
n Spoel de spinazie en laat hem
slinken in het aanhangende water
n Laat goed uitlekken
n Schep er 1 eetlepel van de
tuinkruidensaus bij en mix
n Schep de visfilets met een
schuimspaan uit het stoofvocht
n Leg ze op de spinazie
n Laat afkoelen
n Spoel de courgettes en snij ze in
fijne plakjes
n Blancheer ze en laat uitlekken
n Roer een vinaigrette met de
opgegeven ingrediënten zet alles koel weg
n Zet in het midden van het bord een
lichtjes geolied ringvormpje
n Schik tegen de rand plakjes
courgette, als dakpannetjes tegen elkaar
n Schep in het midden de visfilets en
de spinazie
n Druk lichtjes aan
n Neem de vorm weg
n Lepe wat vinaigrette over en naast
het vistaartje
n Maak op die manier 4 porties
serveerklaar