Paling met tuinkruiden en blonde Ciney

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       800 gr rivierpaling (in filets)

n       2 eetlepels olijfolie

n       1 ui

n       2 sjalotten

n       1 koffielepel gehakte zurkel

n       1 koffielepel gehakte salie

n       1 eetlepel gehakte tuinkruiden (naar keuze)

n       50 gr verse spinazie

n       1 courgette

n       kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)

n       1 fles blonde Ciney

 

Ingedriënten voor de vinaigrette

n       sap van ½ citroen

n       1 eetlepel olijfolie

n       1 eetlepel arachide-olie

n       peper en zout

 

Verder

n       4 metalen ringvormpjes

n       neutrale olie om in te vetten

 

Bereiding

n       Bak de visfilets in 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur

n       Laat ze op het vuur staan tot alle vocht dat ze afgeven verdampt is

n       Pel de ui en de sjalotten en snipper ze fijn

n       Fruit ze glazig in de rest van de olijfolie

n       Voeg de zurkel, de salie, de tuinkruiden, het kruidentuiltje en het bier toe

n       Kruid naar smaak met peper en zout

n       Leg de visfilets op het kruidenbedje

n       Dek af en laat 10 minuten zacht stoven

n       Spoel de spinazie en laat hem slinken in het aanhangende water

n       Laat goed uitlekken

n       Schep er 1 eetlepel van de tuinkruidensaus bij en mix

n       Schep de visfilets met een schuimspaan uit het stoofvocht

n       Leg ze op de spinazie

n       Laat afkoelen

n       Spoel de courgettes en snij ze in fijne plakjes

n       Blancheer ze en laat uitlekken

n       Roer een vinaigrette met de opgegeven ingrediënten zet alles koel weg

n       Zet in het midden van het bord een lichtjes geolied ringvormpje

n       Schik tegen de rand plakjes courgette, als dakpannetjes tegen elkaar

n       Schep in het midden de visfilets en de spinazie

n       Druk lichtjes aan

n       Neem de vorm weg

n       Lepe wat vinaigrette over en naast het vistaartje

n       Maak op die manier 4 porties serveerklaar

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen