Pompoensoep met rijst en Parmezaanse kaas |
Tip
n Serveer voor een groots effect de
soep in een grote uitgeholde pompoen
n Ook leuk: kleine pompoenen als
éénpersoonskom
Ingrediënten
(4 pers)
n 1 grote oranje pompoen (±3 kg)
n 4 eetlepels olijfolie
n 2 grote preien, in dunne ringen
n 1 à 1½ liter groentebouillon (van
tablet)
n 150 gr witte rijst
n 100 gr geschaafde Parmezaanse kaas
Bereiding
n Snijd de kap van de pompoen,
verwijder de zaden en zaadlijsten
n Hol de pompoen voorzichtig uit
n Laat de schil heel
n Snijd het vruchtvlees (±1kg) in
stukken
n Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak
hierin de prei ±5min
n Voeg de stukken pompoen toe en bak
deze ±5 min mee
n Schenk de bouillon erbij en laat het
gerecht op zacht vuur ±30 min koken tot de pompoen gaar is
n Pureer de soep en breng hem opnieuw
aan de kook
n Roer de rijst erdoor en laat deze in
de soep gaar koken
n De soep mag niet dik worden
n Voeg eventueel wat extra water toe
n Breng de soep op smaak met zout en
peper en schenk hem in de uitgeholde pompoen
n Verwarm de oven voor op 225°C
n Strooi de Parmezaanse kaas over de
soep en schenk nog 1 eetlepelolie erover
n Zet de pompoen ±10 min in de hete
oven tot de kaas wat gesmolten is en lichtbruine puntjes heeft