Pompoensoep met rijst en Parmezaanse kaas

 

 

Tip

n       Serveer voor een groots effect de soep in een grote uitgeholde pompoen

n       Ook leuk: kleine pompoenen als éénpersoonskom

 

Ingrediënten (4 pers)

n       1 grote oranje pompoen (±3 kg)

n       4 eetlepels olijfolie

n       2 grote preien, in dunne ringen

n       1 à 1½ liter groentebouillon (van tablet)

n       150 gr witte rijst

n       100 gr geschaafde Parmezaanse kaas

 

Bereiding

n       Snijd de kap van de pompoen, verwijder de zaden en zaadlijsten

n       Hol de pompoen voorzichtig uit

n       Laat de schil heel

n       Snijd het vruchtvlees (±1kg) in stukken

n       Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de prei ±5min

n       Voeg de stukken pompoen toe en bak deze ±5 min mee

n       Schenk de bouillon erbij en laat het gerecht op zacht vuur ±30 min koken tot de pompoen gaar is

n       Pureer de soep en breng hem opnieuw aan de kook

n       Roer de rijst erdoor en laat deze in de soep gaar koken

n       De soep mag niet dik worden

n       Voeg eventueel wat extra water toe

n       Breng de soep op smaak met zout en peper en schenk hem in de uitgeholde pompoen

n       Verwarm de oven voor op 225°C

n       Strooi de Parmezaanse kaas over de soep en schenk nog 1 eetlepelolie erover

n       Zet de pompoen ±10 min in de hete oven tot de kaas wat gesmolten is en lichtbruine puntjes heeft

 

Culinaire Kookclub Houthalen