Gebraden duif met Rodenbach |
Ingrediënten
(4 pers)
n 2 jonge duiven
n 10 gr boter
n 1 courgette
n 2 wortelen
n 400 gr tagliatelle
n 200 gr paddestoelen (vb.
dooierzwammen)
n 1 eetlepel gehakte peterselie
n 2 dl room
Ingrediënten
voor de saus
n 1 ui
n 1 wortel
n 1 tak groene selderij
n 2 champignons
n het karkas van de duiven
n 20 gr boter
n 1 flesje Rodenbach
n 2 dl bruine fond
n kruidentuiltje (tijm, laurier,
peterseliestengels)
Bereiding
n Fileer de duiven (of koop ze
gefileerd) maar neem de karkassen ook mee want u hebt ze nodig voor de marinade
n Verwarm de oven op 180°C
n Spoel de courgette en schraap de
wortelen schoon
n Snij de groenten vervolgens in fijne
julienne
n Voeg ze aan kokend heet water toe en
schep ze er meteen weer uit
n Laat ze schrikken in koud water en
laat goed uitlekken
n Braad de duivenfilets rondom aan in
de hete boter
n Laat ze 8 min verder braden op een
zacht vuur
n Zet ze 10 min in de oven
n Maak intussen de saus
n Snij de groenten in fijne mirepoix
n Laat ze samen met de karkassen van de
duiven goudbruin kleuren in 10 gr boter
n Deglaceer met de Rodenbach en de
bruine fond
n Laat op een hoog vuur in de open pan
inkoken tot sausdikte
n Zeef ze en kruid ze naar smaak met
peper en zout
n Hou ze warm op een zacht vuur
n Kook de tagliatelle beetgaar in
licht gezouten water
n Giet ze af
n Schep er meteen de groentejulienne
en de room doorheen
n Wrijf de paddestoelen droog schoon
n Bak ze in de rest van de hete boter
n Vermeng met de gehakte peterselie
n Verdeel de tagliatelle en de
champignons over diepe borden
n Leg op elke portie een duivenfilet
n Giet er een beetje saus over en
naast en dien op