Gebraden duif met Rodenbach

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       2 jonge duiven

n       10 gr boter

n       1 courgette

n       2 wortelen

n       400 gr tagliatelle

n       200 gr paddestoelen (vb. dooierzwammen)

n       1 eetlepel gehakte peterselie

n       2 dl room

 

Ingrediënten voor de saus

n       1 ui

n       1 wortel

n       1 tak groene selderij

n       2 champignons

n       het karkas van de duiven

n       20 gr boter

n       1 flesje Rodenbach

n       2 dl bruine fond

n       kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)

 

Bereiding

n       Fileer de duiven (of koop ze gefileerd) maar neem de karkassen ook mee want u hebt ze nodig voor de marinade

n       Verwarm de oven op 180°C

n       Spoel de courgette en schraap de wortelen schoon

n       Snij de groenten vervolgens in fijne julienne

n       Voeg ze aan kokend heet water toe en schep ze er meteen weer uit

n       Laat ze schrikken in koud water en laat goed uitlekken

n       Braad de duivenfilets rondom aan in de hete boter

n       Laat ze 8 min verder braden op een zacht vuur

n       Zet ze 10 min in de oven

n       Maak intussen de saus

n       Snij de groenten in fijne mirepoix

n       Laat ze samen met de karkassen van de duiven goudbruin kleuren in 10 gr boter

n       Deglaceer met de Rodenbach en de bruine fond

n       Laat op een hoog vuur in de open pan inkoken tot sausdikte

n       Zeef ze en kruid ze naar smaak met peper en zout

n       Hou ze warm op een zacht vuur

n       Kook de tagliatelle beetgaar in licht gezouten water

n       Giet ze af

n       Schep er meteen de groentejulienne en de room doorheen

n       Wrijf de paddestoelen droog schoon

n       Bak ze in de rest van de hete boter

n       Vermeng met de gehakte peterselie

n       Verdeel de tagliatelle en de champignons over diepe borden

n       Leg op elke portie een duivenfilet

n       Giet er een beetje saus over en naast en dien op

 

Culinaire Kookclub Houthalen