Sabayon met perzikenbier

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 vellen brickdeeg

n       10 gr geklaarde boter

n       4 perziken

n       5 eierdooiers

n       1½ dl perzikenbier

n       80 gr fijne suiker

 

Bereiding

n       Verwarm de oven voor op 200°C

n       Penseel het brickdeeg aan één kant in met geklaarde boter

n       Leg elk vel over een hoog vuurvast vormpje (type ramequin) met de beboterde kant op het vormpje

n       Bak 4 min in de voorverwarmde oven

n       Laat afkoelen en haal de “bakjes” voorzichtig van de vormpjes

n       Pel de perziken en ontpit ze

n       Snij 3 vruchten in stukjes, 1 in fijne partjes (om te garneren)

n       Klop in een vuurvaste kom de eierdooiers los met het bier

n       Zet de kom in een warmwaterbad tegen de kook aan

n       Strooi langzaam de suiker bij het bier-eierdooiermengsel en blijf goed opkloppen tot de eieren lichtjes gestold zijn

n       Klop krachtig zodat het mengsel dik schuimig wordt

n       Verdeel de stukjes perzik over de bakjes van brickdeeg

n       Schep er de sabayon op

n       Werk af met perzikpartjes

n       Serveer het dessert meteen

 

Varieertip

n       Met de seizoenen mee of volgens uw persoonlijke smaak vervangt u het perzikenbier - en natuurlijk ook de perziken - door kriek (en kersen) of door frambozenbier (en frambozen)

n       Ook lekker met perzikenbier witte of blauwe druiven

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen