Gevulde flensjes met trio van
kazen en krokante groenten |
Ingrediënten (8 pers) n 250 gr
sojascheuten n 200 gr
spinazie n 3 wortelen n 1 bosje
waterkers n 8
kerstomaten n 200 gr
cheddar n 200 gr brie n 4 sneden
geitenkaas n ½ liter halfvolle
melk n 4 eieren n 8 ontpitte
zwarte olijven n 200 gr
zelfrijzende bloem n 3 eetlepels
zonnebloemolie n nootmuskaat n peper en
zout |
|
Bereiding
n
Hak de spinazie grof (bewaar een paar blaadjes voor
het garnituur)
n
Klop de eieren onder de melk en voeg beetje bij beetje
de bloem toe
n
Mix tot een glad deeg, roer er de grof gehakte
spinazie en 1 eetlepel zonnebloemolie onder en kruid met nootmuskaat, peper en
zout
n
Laat het deeg 15 minuten rusten
n
Rasp de wortelen fijn
n
Snij de kerstomaten en de olijven in 4
n
Snij de sneetjes geitenkaas in 2
n
Snij de cheddar en de brie elk in 8 sneetjes
n
Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan en bak
8 flensjes
n
Schik de geraspte wortelen en de sojascheuten op de
flensjes
n
Beleg elk flensje met 1 sneetje cheddar, 1 sneetje
brie en 1 sneetje geitenkaas (naast elkaar)
n
Rol de flensjes op en plaats ze in een ovenschotel
n
Zet 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven
n
Snij de uiteindes van de flensjes en verdeel ze in 2
gelijke porties
n
Leg op elke bord 2 rolletjes
n
Schik er de kerstomaten rond, samen met de waterkers,
enkele blaadjes spinazie en de zwarte olijven
Biertip
n
Poperings Hommelbier
Intens koperkleurig speciaalbier van hoge gisting,
met nagisting in de fles. De neus is heel fruitig (abrikoos en perzik) en heeft
een delicate hoptoon. In de mond zorgt de hop voor
bittere accenten
Wijntip
n
Hardy’s
Stamp of Australia Chardonnay-Sémillon Australië