Gevulde flensjes met trio van kazen en krokante groenten

 

Ingrediënten (8 pers)

n   250 gr sojascheuten

n   200 gr spinazie

n   3 wortelen

n   1 bosje waterkers

n   8 kerstomaten

n   200 gr cheddar

n   200 gr brie

n   4 sneden geitenkaas

n   ½ liter halfvolle melk

n   4 eieren

n   8 ontpitte zwarte olijven

n   200 gr zelfrijzende bloem

n   3 eetlepels zonnebloemolie

n   nootmuskaat

n   peper en zout

 

Gevulde_flensjes_kaas_p38_MR

 

Bereiding

n   Hak de spinazie grof (bewaar een paar blaadjes voor het garnituur)

n   Klop de eieren onder de melk en voeg beetje bij beetje de bloem toe

n   Mix tot een glad deeg, roer er de grof gehakte spinazie en 1 eetlepel zonnebloemolie onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout

n   Laat het deeg 15 minuten rusten

n   Rasp de wortelen fijn

n   Snij de kerstomaten en de olijven in 4

n   Snij de sneetjes geitenkaas in 2

n   Snij de cheddar en de brie elk in 8 sneetjes

n   Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan en bak 8 flensjes

n   Schik de geraspte wortelen en de sojascheuten op de flensjes

n   Beleg elk flensje met 1 sneetje cheddar, 1 sneetje brie en 1 sneetje geitenkaas (naast elkaar)

n   Rol de flensjes op en plaats ze in een ovenschotel

n   Zet 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven

n   Snij de uiteindes van de flensjes en verdeel ze in 2 gelijke porties

n   Leg op elke bord 2 rolletjes

n   Schik er de kerstomaten rond, samen met de waterkers, enkele blaadjes spinazie en de zwarte olijven

 

Biertip

n   Poperings Hommelbier
Intens koperkleurig speciaalbier van hoge gisting, met nagisting in de fles. De neus is heel fruitig (abrikoos en perzik) en heeft een delicate hoptoon. In de mond zorgt de hop voor bittere accenten

 

Wijntip

n   Hardy’s Stamp of Australia Chardonnay-Sémillon Australië

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen