Zuiderse soep met aubergine en
venkel |
Ingrediënten (4 pers) n 1 kleine
aubergine n 1 kleine
venkelknol n 1 teentje
knoflook n 1 ui n 70 gr
tomatenpuree n 1 eetlepel bloem n 1 eetlepel olijfolie n 1,25 liter runderbouillon
(2 blokjes opgelost in 1,25 liter heet water) n ½ koffielepel
koriander n ¼ koffielepel
pilipili (gedroogd) n Provençaalse
kruiden (facultatief) n peper en
zout Ingrediënten garnering n 8
zongedroogde tomaten (versmarkt, tomatenmarinade) n stokbrood |
|
Bereiding
n
Pel de ui en het knoflookteentje en snij grof
n
Was de aubergine en snij in stukken
n
Snij de venkel in blokjes
n
Hou het venkelgroen apart voor de versiering
n
Snij de gedroogde tomaten in reepjes
n
Laat in een ruime kookpan een eetlepel olijfolie
opwarmen
n
Voeg de ui, knoflook, aubergine en venkel toe en laat
gedurende enkele minuten stoven
n
Bestrooi met bloem en roer zorgvuldig om met een
houten lepel
n
Leng aan met de bouillon en voeg de tomatenpuree toe
n
Kruid met geplette korianderbolletjes en pili-pili
n
Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 20 minuten
zacht koken
n
Mix de soep fijn en breng eventueel op smaak met
Provençaalse kruiden, peper en zout
n
Meng de reepjes gedroogde tomaten en het venkelgroen
onder de soep
n
Dien de soep heet op met gegrild stokbrood
Tip
n
Gegrild stokbrood met zuiderse kruiden
n
Snij een stokbrood in schijven
n
Lepel over elk stuk een lepel olie van de gedroogde
tomaten, bestrooi eventueel met een weinig zout en laat kleuren onder een hete
grill
Variant
n
Voor een fijnere soep kunt u ze afwerken met room
n
Meng 1 eidooier
met 1 dl room
n
Zet de gemixte soep van het vuur en voeg al roerend de
room toe
n
De soep niet meer laten koken