Gevulde lamsfilet met lauwe aardappelsalade

 

Ingrediënten (4 pers)

n   3 lamsfilets (evt. Colruyt-diepvries)

n   9 sneetjes gerookt spek (flinterdun)

n   10 fetablokjes op olie (+ wat olie uit de bokaal)

Ingrediënten lauwe aardappelsalade

n   600 gr vastkokende aardappelen (Nicola, Franceline ...)

n   200 gt kerstomaten

n   1 bosje lente-uitjes

n   3 eetlepels groene tapenade

n   3 eetlepels olijfolie

n   1 eetlepel witte wijnazijn

n   peper en zout

 

Gevulde_lamsfilet_p180_MR

 

Bereiding

n   Plet de fetablokjes

n   Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien indien diepvries

n   Snij middendoor tot bijna aan de rand en plooi open

n   Smeer de binnenkant in met de geplette fetablokjes en vouw weer goed dicht

n   Wikkel elke lamsfilet in 3 sneetjes gerookt spek

n   Strijk in met de olie uit de bokaal van de fetablokjes en zet koel weg

n   Snij de kerstomaatjes middendoor en de jonge uitjes in fijne ringetjes

n   Snij de geschilde aardappelen in blokjes van 1 à 2 cm

n   Maak de vinaigrette: meng de olijfolie, de wijnazijn en de tapenade in een slakom. Kruid met peper en zout

n   Bak de lamsfilets ± 10 minuten op een matig vuurtje in de pan

n   Maak intussen de lauwe aardappelsalade

n   Kook de aardappelblokjes ± 10 minuten in lichtgezouten kokend water

n   Giet af

n   Meng de aardappelen, de halve kerstomaatjes en de jonge uitjes in een slakom en overgiet met de vinaigrette

n   Snij de lamsfilets in sneetjes, verdeel over de borden en serveer met de nog lauwe aardappelsalade en een fris groen slaatje

 

Tip

n   U kan dit recept ook maken met dunne kalkoensneetjes. Vouw ze dicht in plaats van ze open te snijden

 

Wijntip

n   Château du Bois de la Garde Rosé A.C. Côtes du Rhône
Prettige rosé met een mooie kleur van frambozen en een neus van rijp fruit, kleine bloemetjes en een vleugje kruidnagel. Levendige, soepele en krachtige smaak

of

n   Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages
Pittige wijn uit het Franse zuiden, vlakbij de Spaanse grens. Soepel, gecorseerd en elegant karakter met aangenaam fruitige aroma’s

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen