Gevulde lamsfilet met lauwe aardappelsalade |
Ingrediënten (4 pers) n
3 lamsfilets (evt. Colruyt-diepvries) n
9 sneetjes gerookt spek (flinterdun) n
10 fetablokjes op olie (+ wat olie uit de bokaal) Ingrediënten lauwe aardappelsalade n
600 gr vastkokende aardappelen (Nicola, Franceline ...) n
200 gt kerstomaten n
1 bosje lente-uitjes n
3 eetlepels groene tapenade n
3 eetlepels olijfolie n
1 eetlepel witte wijnazijn n
peper en zout |
|
Bereiding
n
Plet de fetablokjes
n
Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien indien
diepvries
n
Snij middendoor tot bijna aan de rand en plooi open
n
Smeer de binnenkant in met de geplette fetablokjes en
vouw weer goed dicht
n
Wikkel elke lamsfilet in 3 sneetjes gerookt spek
n
Strijk in met de olie uit de bokaal van de fetablokjes
en zet koel weg
n
Snij de kerstomaatjes middendoor en de jonge uitjes in
fijne ringetjes
n
Snij de geschilde aardappelen in blokjes van 1 à 2 cm
n
Maak de vinaigrette: meng de olijfolie, de wijnazijn
en de tapenade in een slakom. Kruid met peper en zout
n
Bak de lamsfilets ± 10 minuten op een matig vuurtje in
de pan
n
Maak intussen de lauwe aardappelsalade
n
Kook de aardappelblokjes ± 10 minuten in lichtgezouten kokend water
n
Giet af
n
Meng de aardappelen, de halve kerstomaatjes en de
jonge uitjes in een slakom en overgiet met de vinaigrette
n
Snij de lamsfilets in sneetjes, verdeel over de borden
en serveer met de nog lauwe aardappelsalade en een fris groen slaatje
Tip
n
U kan dit recept ook maken met dunne kalkoensneetjes.
Vouw ze dicht in plaats van ze open te snijden
Wijntip
n
Château du Bois de la
Garde Rosé A.C. Côtes du Rhône
Prettige rosé met een mooie kleur van frambozen en een neus van rijp fruit,
kleine bloemetjes en een vleugje kruidnagel. Levendige, soepele en krachtige
smaak
of
n
Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages
Pittige wijn uit het Franse zuiden, vlakbij de Spaanse grens. Soepel, gecorseerd en elegant karakter met aangenaam fruitige
aroma’s