Brickdeegpakketje met rauwe ham en asperges |
Bereidingstijd
: minder dan 60 minuten
Ingrediėnten (4 pers) n 4 sneden
rauwe Culatello-ham n 500 gr witte
asperges (minstens 8 stuks) n 1 bakje
tuinkers n 1 bosje
waterkers n ¼ plantje
bieslook (vers) n 3 takjes
verse peterselie n 125 gr
Griekse yoghurt n 2 eetlepels
boter n 4 brickdeegvellen n peper en
zout |
|
Bereiding
n
Verwarm de oven voor op 180°C
n
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder
het harde uiteinde
n
Kook ± 15 minuten gaar in lichtgezouten
water
n
Laat goed uitlekken en dep droog
n
Snipper ondertussen de tuinkers fijn en meng onder de
Griekse yoghurt
n
Breng op smaak met peper en zout
n
Snij de asperges in 2 en snipper het bieslook en de
peterselie fijn
n
Leg een sneetje rauwe ham op elk vel brickdeeg
n
Bestrooi met de verse kruiden en verdeel er de halve
asperges over
n
Vouw de vellen brickdeeg dicht
n
Smelt de boter en strijk er de brickdeegpakketjes
volledig mee in
n
Leg op een bakplaat en bak 15 minuten in de
voorverwarmde oven
n
Verdeel de brickdeegpakketjes
over de borden
n
Garneer met de waterkers en lepel er enkele toefjes
Griekse yoghurt naast
n
Serveer de rest van de yoghurt apart
Tip
n
Dit gerecht kan u ook als aperitiefhapje serveren
n
Met de bovenstaande ingrediėnten hebt u voldoende voor
± 16 hapjes. Snij de asperges in 2 en wikkel elke halve asperge samen met de
fijngesnipperde kruiden in een stukje rauwe ham en een stuk brickdeeg.
Bak 15 minuten in de oven en geef er de yoghurt bij als dipsausje
Biertip
n
Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier
Wijntip
n
Tarapacį
Sauvignon Blanc D.O. Maipo Valley Chili