Aspergesoep |
Ingrediënten (4 pers) n
1 prei n
125 ml wijn, droge, witte n
2 bussels asperges, witte n
1 liter kippenbouillon n
4 eetlepels room n
boter n
peper en zout n
kervel |
|
Bereiding
n
Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden
af (bewaar schillen en uiteinden)
n
Snij de kopjes van de asperges en hou ze apart
n
Snij de stengels in kleine stukjes
n
Doe de schillen en uiteinden in de bouillon en breng
aan de kook
n
Doe er de aspergepunten bij en laat 5 minuten garen
n
Neem ze er weer uit en hou apart
n
Zeef de bouillon en druk de schillen goed uit
n
Snij intussen de prei in heel fijne ringen
n
Stoof 'm glazig in een soeppan met wat boter
n
Blus met de wijn en laat tot de helft inkoken
n
Doe er de stukjes asperge bij en overgiet met de
bouillon
n
Laat 10 minuten koken
n
Mix de soep en doe ze eventueel door een zeef
n
Breng de soep weer tegen de kook aan en roer er de
room door
n
Breng op smaak met peper en zout
n
Voeg de aspergepunten toe, maar laat niet meer koken!
n
Verdeel de soep over de borden en werk af met een
plukje kervel