Aspergesoep

 

Ingrediënten (4 pers)

n   1 prei

n   125 ml wijn, droge, witte

n   2 bussels asperges, witte

n   1 liter kippenbouillon

n   4 eetlepels room

n   boter

n   peper en zout

n   kervel

 

aspergesoep

 

Bereiding

n   Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af (bewaar schillen en uiteinden)

n   Snij de kopjes van de asperges en hou ze apart

n   Snij de stengels in kleine stukjes

n   Doe de schillen en uiteinden in de bouillon en breng aan de kook

n   Doe er de aspergepunten bij en laat 5 minuten garen

n   Neem ze er weer uit en hou apart

n   Zeef de bouillon en druk de schillen goed uit

n   Snij intussen de prei in heel fijne ringen

n   Stoof 'm glazig in een soeppan met wat boter

n   Blus met de wijn en laat tot de helft inkoken

n   Doe er de stukjes asperge bij en overgiet met de bouillon

n   Laat 10 minuten koken

n   Mix de soep en doe ze eventueel door een zeef

n   Breng de soep weer tegen de kook aan en roer er de room door

n   Breng op smaak met peper en zout

n   Voeg de aspergepunten toe, maar laat niet meer koken!

n   Verdeel de soep over de borden en werk af met een plukje kervel

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen