Sinaasmousse met mandarijnlikeur

 

Bereidingstijd : minder dan 30 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   2 eieren

n   1 dl Mandarine Napoléon (of een andere mandarijnlikeur)

n   sap van 2 grote sinaasappelen

n   5 eetlepels suiker

n   4 eetlepels bloemsuiker

n   1 eetlepel maïszetmeel

Afwerking

n   2 kiwi's (of seizoenfruit zoals aardbei, reepjes perzik, frambozen, enz.)

 

sinaasmousse met mandarijnlikeur

Bereiding

n   Schil de kiwi's en snij ze in schijfjes

n   Scheid de eieren

n   Klop de eidooiers met 5 eetlepels suiker tot een licht geheel (met de kloppers van de mixer) en klop er het maïszetmeel door

n   Verwarm het sinaasappelsap met de mandarijnlikeur en giet beetje bij beetje en goed kloppend bij de eidooiers

n   Giet in een kookpot en breng aan de kook, terwijl u voortdurend blijft roeren

n   Zet van het vuur en laat afkoelen

n   Roer af en toe om en dek af met vershoudfolie, zodat er zich geen velletje vormt

n   Verdeel de bereiding over 4 diepe borden

n   Klop het eiwit met de bloemsuiker goed stijf

n   Verdeel over elk bord 1 à 2 eetlepels eiwit en laat lichtjes kleuren onder de grill

n   Schik langs de rand van het bord enkele schijfjes kiwi of seizoenfruit en dien onmiddellijk op

 

Tip

n   Deze mousse heeft een uitgesproken, lichtjes bittere sinaasappelsmaak.
Wil u de smaak wat verzachten, roer er dan op het einde nog 2 eetlepels room door

n   U kan de mousse lauw of koud eten
Als u ze koud serveert, kan u ze gerust enkele uren vooraf bereiden

 

Wijntip

n   Clairette de Die A.C.Tradition
Clairette de Die is een klein herkomstgebied in een zijdal van de Rhône-vallei (Zuid-Frankrijk). Van muscat à petits grains-druiven wordt er een goudgele schuimwijn gemaakt met een verrukkelijk muskaat-aroma en een fijne, zachtzoete smaak

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen