Avocadoshake met rode peper Sechuan Cress granité

 

Ingrediënten Spaanse peper Sechuan Cress granité (4 pers)

n   1 rode peper

n   sap van 1 limoen

n   sap van 1 citroen

n   100 gr suiker

n   325 ml water

n   2 bakjes Sechuan Cress

Ingrediënten Avocadoshake

n   2 avocado’s

n   sap van 2 limoenen

n   200 ml melk

n   200 ml kokosmelk

n   zout en versgemalen peper

 

 

Bereiding

n   Snijd de rode peper over de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne halve ringen

n   Breng water, suiker, peper, limoen- en citroensap en aan de kook tot de suiker is opgelost

n   Laat afkoelen en roer de Sechuan Cress erdoor

n   Giet de compositie in een bak en zet hem in de vriezer

n   Roer af en toe met een garde tot de compositie helemaal bevroren is

n   Maak de avocado’s schoon

n   Pureer het vruchtvlees met het limoensap, de melk en kokosmelk en breng op smaak met zout en peper

n   Schenk de shake in glazen en serveer met de rode peper Sechuan Cress granité

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen