Lamsvlees met asperges

 

Bereidingstijd: 50 minuten

 

IngrediŽnten Lamskroontjes(4 pers)

n   2 lamskroontjes

n   150 gr Solo

n   1 wortel

n   sjalot

n   1 stuk witte selder

n   verse tijm

n   1 tak rozemarijn

n   peper en zout

n   400 ml lamsbouillon

n   gember

n   citroengras

IngrediŽnten Groenten

n   1 bussel groene asperges

n   1 bussel witte asperges

n   1 rode ui

n   150 g sluimererwten (peultjes)

n   300 g erwtjes (vers of diepvries)

n   500 ml kippenbouillon

IngrediŽnten Puree

n   1 kg bintjes

n   500 ml volle melk

n   1 teentje knoflook

n   1 laurierblaadje

IngrediŽnten Heldergroene Pesto

n   bieslook

n   olijfolie

IngrediŽnten Artisjoktapenade

n   2 bokaaltjes artisjokharten

n   1 busseltje basilicum

n   2 teentjes knoflook

n   olijfolie

lamsvlees met aspergesW1_gerecht_jeanclaude

 

Bereiding

n   Artisjoktapenade

n   Mix de artisjokharten met knoflook, olijfolie en basilicum in de blender tot een zalvende pasta en kruid af

n   Heldergroene pesto

n   Mix voor de heldergroene pesto wat bieslook met olijfolie zeer fijn en zeef

n   Groenten

n   Dop de verse erwtjes en kook ze gaar in de kippenbouillon

n   Schil de asperges, snij ze in schuine stukjes

n   Snij de peultjes in schuine stukjes

n   Snijd de rode ui heel fijn en stoof in wat Solo

n   Voeg de asperges en de peultjes toe en wok kort en hevig

n   Hou warm

n   Puree

n   Kook de geschilde aardappelen in Ĺ liter melk en wat water gaar

n   Voeg aan het kookvocht 1 teentje knoflook en een laurierblaadje toe

n   Giet de aardappelen af en laat ze nog even drogen op het vuur

n   Pureer de aardappelen en kruid af met peper, zout en nootmuskaat

n   Voeg een klontje Solo toe

n   Meng daarna voorzichtig de erwtjes onder de puree

n   Hou warm

n   Lamskroontjes

n   Kruid de lamskroontjes met peper en zout en schroei het vlees dicht aan beide zijden, met de wortel, selder, en sjalot

n   Zet in een oven van 180įC gedurende een 8-tal minuten en houd het vlees daarna warm onder aluminiumfolie

n   Snij de lamskroontjes net voor het opdienen in partjes

n   Roer de bakresten uit de bakpan los

n   Voeg wat lamsbouillon toe

n   Doe de geraspte gember, het citroengras en tijm erbij en laat tot een vijfde inkoken

n   Zeef de saus

n   Roer er tenslotte enkele koude vlokjes solo toe zodat je een gebonden saus krijgt

n   Proef en voeg eventueel zout en peper toe

n   Hou warm

n   Schik de groentjes op het bord

n   Lepel er wat van de bieslookolie rond

n   Leg er een lepeltje artisjoktapenade naast

n   Maak een torentje van puree, leg er 2 partjes lamskroon op en giet de saus rond het torentje

n   Versier met rozemarijn

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen