Lamsvlees met
asperges |
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten Lamskroontjes(4 pers) n 2
lamskroontjes n 150
gr Solo n 1
wortel n sjalot n 1
stuk witte selder n verse
tijm n 1
tak rozemarijn n peper
en zout n 400
ml lamsbouillon n gember n citroengras Ingrediënten Groenten n 1
bussel groene asperges n 1
bussel witte asperges n 1
rode ui n 150
g sluimererwten (peultjes) n 300
g erwtjes (vers of diepvries) n 500
ml kippenbouillon Ingrediënten Puree n 1
kg bintjes n 500
ml volle melk n 1
teentje knoflook n 1
laurierblaadje Ingrediënten Heldergroene Pesto n bieslook n olijfolie Ingrediënten Artisjoktapenade n 2
bokaaltjes artisjokharten n 1
busseltje basilicum n 2
teentjes knoflook n olijfolie |
|
Bereiding
n Artisjoktapenade
n Mix
de artisjokharten met knoflook, olijfolie en basilicum in de blender tot een
zalvende pasta en kruid af
n Heldergroene pesto
n Mix
voor de heldergroene pesto wat bieslook met olijfolie zeer fijn en zeef
n Groenten
n Dop
de verse erwtjes en kook ze gaar in de kippenbouillon
n Schil
de asperges, snij ze in schuine stukjes
n Snij
de peultjes in schuine stukjes
n Snijd
de rode ui heel fijn en stoof in wat Solo
n Voeg
de asperges en de peultjes toe en wok kort en hevig
n Hou
warm
n Puree
n
Kook de geschilde aardappelen in ½ liter melk en wat water gaar
n
Voeg aan het kookvocht 1 teentje knoflook en een laurierblaadje toe
n
Giet de aardappelen af en laat ze nog even drogen op het vuur
n
Pureer de aardappelen en kruid af met peper, zout en nootmuskaat
n
Voeg een klontje Solo toe
n
Meng daarna voorzichtig de erwtjes onder de puree
n Hou warm
n Lamskroontjes
n Kruid
de lamskroontjes met peper en zout en schroei het vlees dicht aan beide zijden,
met de wortel, selder, en sjalot
n Zet
in een oven van 180°C gedurende een 8-tal minuten en houd het vlees daarna warm
onder aluminiumfolie
n Snij
de lamskroontjes net voor het opdienen in partjes
n Roer
de bakresten uit de bakpan los
n Voeg
wat lamsbouillon toe
n Doe
de geraspte gember, het citroengras en tijm erbij en laat tot een vijfde
inkoken
n Zeef
de saus
n Roer
er tenslotte enkele koude vlokjes solo toe zodat je een gebonden saus krijgt
n Proef
en voeg eventueel zout en peper toe
n Hou
warm
n Schik
de groentjes op het bord
n Lepel
er wat van de bieslookolie rond
n Leg
er een lepeltje artisjoktapenade naast
n Maak
een torentje van puree, leg er 2 partjes lamskroon op en giet de saus rond het
torentje
n Versier met rozemarijn