Kaastaartjes met advocaat

 

Ingrediënten (4 pers)

n   150 gr Petit beurres (of andere droge koekjes)

n   100 gr chocolade, pure

n   30 gr boter

n   Koolzaadolie

n   8 gr gelatine (blaadjes)

n   400 gr mascarpone

n   6 eetlepels advocaat

n   50 gr suiker

n   200 ml slagroom

n   dresseerring

 

Kaastaartjes met advocaat

 

Bereiding

n   Verkruimel de koekjes

n   Smelt de boter met 50 gr chocolade au bain-marie

n   Meng met de koekkruimels

n   Vet de dresseerringen in met olie, zet ze op een schaal met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de ringen

n   Duw aan met een glas en laat opstijven in de koelkast

n   Week intussen de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water

n   Klop de mascarpone los met de advocaat en de suiker

n   Klop de slagroom stijf

n   Haal de gelatine uit het water en doe ’m, zonder uit te knijpen, in een kommetje

n   Laat in enkele seconden smelten in de magnetron, laat niet koken

n   Roer enkele lepels van het mascarponemengsel door de gelatine, en roer vervolgens het gelatinemengsel door de rest van de mascarpone

n   Spatel de slagroom erdoor en verdeel het over de ringen

n   Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast

n   Maak een spuitzakje van bakpapier

n   Smelt de rest van de chocolade au bain-marie

n   Doe ’m in het spuitzakje en spuit sneeuwvlokken op een vel bakpapier, iets kleiner dan de ringen

n   Laat opstijven

n   Ontvorm de taartjes en werk ze af met een sneeuwvlok van chocolade

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen