Witlofschuitje met peer en blauwe kaas

 

 

Heel makkelijk en snel te maken. Het is een beproefde combinatie van smaken en het idee hiervoor was dus snel geboren. Kies hiervoor kleine kropjes witlof uit, anders krijg je geen hapjes maar happen.

 

Ingrediënten Witlofschuitje met peer en blauwe kaas

 

n  2 stronkjes witlof

n  1 of 2 peren

n  60 gr blauwschimmelkaas (mijn kaasboer adviseerde Saint Agur)

 

Verwijder de lelijke bladen van de witlof en kies een paar mooie kleine blaadjes uit. Snijd eventueel het onderste deel van het blad wat bij.
Schil de peer en snijd er plakjes van die in je witlofblaadjes passen.
Verkruimel er wat blauwe kaas over en zet de schuitjes op een bakplaat. Pas op dat ze niet omkukelen.
Zet de witlofschuitjes een paar minuten onder de grill zodat de kaas kan smelten en een beetje kan verkleuren.


 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen