Pompoensoep met
kabeljauw |
Ingrediënten (4
pers) n ½ kleine pompoen n 1
aardappel n 1 ui n 1 wit
van prei n 2
wortelen n sap van
2 sinaasappels n 200
gr kabeljauw n 15
deciliter groentenbouillon n 15
deciliter visbouillon n 100 dl
Alpro soya Light Cuisine (plantaardig alternatief voor room) n 1
eetlepel Vitelma Finesse n Vitelma
Speciale Frituurolie n peper
en zout n Italiaanse
kruidenmix |
|
Bereiding
n Maak de
groenten schoon
n Snijd de
ui, de aardappel, de prei, de wortelen en 2/3 van de pompoen in stukken en
stoof ze in de vetstof
n Bevochtig
met het sinaasappelsap en de bouillon
n Breng op
smaak met peper (en zout)
n Laat 45
minuten trekken
n Mix het
geheel glad
n Snijd de
kabeljauw in blokjes van 3 cm en pocheer de vis in de soep
n Snijd de
rest van de pompoen in fijne julienne en frituur de pompoensliertjes
n Serveer
de soep met 1 eetlepel light room alternatief en de pompoenfrietjes
n Strooi er
de Italiaanse kruiden over