Avocadomousse met ei en chorizo

 

Ingrediënten (15 pers)

n   3 stuks avocado

n   1½ teen knoflook

n   3 eetlepels crème fraiche

n   1½ limoen

n   3 eieren

n   9 plakjes chorizo

n   zout

n   witte peper

 

 

 

Bereiding

n   Snijd de avocado's in vieren, verwijder de schil en snij ze in blokjes

n   Pel de knoflook

n   Doe beide in een  keukenmachine of staafmixer bakje

n   Voeg het sap toe van ½ limoen en 1 eetlepel crème fraîche

n   Mix het geheel tot er een gladde mousse ontstaat

n   Voeg naar smaak peper en zout toe.

n   Kook ondertussen eieren in 8 minuten hard

n   Snijd de plakjes chorizo door de helft en bak deze in een hete koekenpan krokant

n   Serveer de mousse in een bakje met hierop een partje ei en de krokante chorizo

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen