Slaatje van gebakken
ganzenlever en gekaramelliseerde kippenreepjes |
Ingrediënten (4 pers) n
1 dl porto n
2 eetlepels suiker n
100 gr boter n
4 stukjes verse ganzenlever, elk zowat 60 gr n
2 dl kalfsfond n
½ appel (Granny
Smith) n
sap van ½
citroen n
2 kipfilets n
2 eetlepels frambozenazijn n
bosje verse bieslook n
2 eetlepels hazelnootolie n
1 eetlepel balsamicoazijn n
1 eetlepel champagneazijn (of witte wijnazijn) n
baby leaf (sla) |
|
Bereiding
n Saus
n Laat de
porto inkoken met 1 el suiker op hoog vuur
n Neem de
pan van het vuur en flambeer
n Voeg
koude stukjes boter toe en roer tot een gladde glanzende saus
n Laat een
pan goed warm worden op het vuur en bak de plakjes ganzenlever krokant zonder
extra vetstof
n Let erop
dat het bakken niet te lang duurt!
n Laat de
kalfsfond inkoken tot op de helft.
n Schil de
appel en versnijd in reepjes
n Besprenkel
met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan
n Snijd de
kipfilet in blokjes
n Laat
olijfolie heet worden in de pan en fruit de kipstukjes aan
n Voeg 1 eetlepel suiker toe en laat
karamelliseren
n Voeg nu
de appel toe en blus met de frambozenazijn en de ingekookte kalfsfond
n Werk af
met zeer fijn gesneden bieslook
n Vinaigrette
n Meng de hazelnootolie met de balsamico-azijn en de
champagneazijn
n Afwerking
n Maak de
sla schoon en besprenkel met de vinaigrette