Bloemkoolblini’s

 

Ingrediënten (6 pers)

n   150 gr bloemig kokende aardappelen

n   50 gr kaviaar

n   250 gr bloemkool

n   2 eieren

n   100 gr bloem

n   10 gr verse gist

n   200 gr zure room

n   3 eetlepels arachideolie

n   2 takjes kervel

n   nootmuskaat

n   zout en peper

 

bloemkoolblinis

 

Bereiding

n   Kook de aardappelen in de schil

n   Pel ze en stamp tot puree

n   Kook de bloemkool gaar

n   Giet ze af en pureer met de mixer

n   Splits de eieren

n   Meng in een kom de aardappelpuree, bloemkoolpuree en de eidooiers

n   Verkruimel de gist in 75 ml lauw water en roer tot een papje

n   Vermeng met de puree

n   Klop het eiwit stijf en spatel het door de puree

n   Kruid met zout, peper en nootmuskaat

n   Laat 30 minuten afgedekt rijzen

n   Bak in hete olie pannenkoekjes van het deeg

n   Serveer lauw, met een lepeltje zure room, wat kaviaar en een takje kervel

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen