Bloemkoolblini’s |
Ingrediënten (6 pers) n
150 gr bloemig kokende aardappelen n
50 gr kaviaar n
250 gr bloemkool n
2 eieren n
100 gr bloem n
10 gr verse gist n
200 gr zure room n
3 eetlepels arachideolie n
2 takjes kervel n
nootmuskaat n
zout en peper |
|
Bereiding
n Kook
de aardappelen in de schil
n Pel
ze en stamp tot puree
n Kook de bloemkool
gaar
n Giet
ze af en pureer met de mixer
n Splits de eieren
n Meng
in een kom de aardappelpuree, bloemkoolpuree en de eidooiers
n Verkruimel
de gist in 75 ml lauw water en roer tot een papje
n Vermeng met de puree
n Klop
het eiwit stijf en spatel het door de puree
n Kruid
met zout, peper en nootmuskaat
n Laat
30 minuten afgedekt rijzen
n Bak
in hete olie pannenkoekjes van het deeg
n Serveer
lauw, met een lepeltje zure room, wat kaviaar en een takje kervel