Pastinaaksoep

 

Ingrediënten (4 pers)

n   4 sneetjes wit brood (in blokjes)

n   1½ liter kippenbouillon

n   2 aardappelen (middelgroot, in blokjes)

n   2 pastinaken (in blokjes)

n   2 eetlepels kervel (gehakt)

n   1 ui (gesnipperd)

n   boter (of olijfolie)

n   nootmuskaat

n   zout en peper

 

pastinaaksoep

 

Bereiding

n   Snij de pastinaken en de aardappelen in blokjes

n   Snipper de ui

n   Hak de kervel

n   Snij het brood in blokjes

n   Fruit de uisnippers in een koffielepel boter of olijfolie

n   Voeg pastinaak en aardappelen toe

n   Schep goed om

n   Doe er de gevogeltefond bij

n   Laat ½ uur zacht koken onder deksel

n   Bak de broodblokjes goudbruin in boter of olie

n   Meng met de kervel

n   Mix de soep en breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat

n   Laat opnieuw tot tegen de kook aan komen

n   Verdeel de croutons over diepe borden of kommetjes

n   Lepel er de hete soep bij

n   Serveer meteen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen