Pastinaaksoep |
Ingrediënten (4 pers) n 4
sneetjes wit brood (in blokjes) n 1½
liter kippenbouillon n 2
aardappelen (middelgroot, in blokjes) n 2
pastinaken (in blokjes) n 2
eetlepels kervel (gehakt) n 1
ui (gesnipperd) n boter
(of olijfolie) n nootmuskaat n zout
en peper |
|
Bereiding
n Snij
de pastinaken en de aardappelen in blokjes
n Snipper
de ui
n Hak
de kervel
n Snij
het brood in blokjes
n Fruit
de uisnippers in een koffielepel boter of olijfolie
n Voeg pastinaak en aardappelen toe
n Schep goed om
n Doe er de gevogeltefond bij
n Laat
½ uur zacht koken onder deksel
n Bak
de broodblokjes goudbruin in boter of olie
n Meng met de kervel
n Mix
de soep en breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat
n Laat
opnieuw tot tegen de kook aan komen
n Verdeel
de croutons over diepe borden of kommetjes
n Lepel
er de hete soep bij
n Serveer meteen