Bloemkoolblini’s

 

Ingrediënten (6 pers)

n   150 gr bloemig kokende aardappelen

n   50 gr kaviaar

n   250 gr bloemkool

n   2 eieren

n   100 gr bloem

n   10 gr verse gist

n   200 gr zure room

n   3 eetlepels arachideolie

n   2 takjes kervel

n   nootmuskaat

n   zout en peper

 

bloemkoolblinis

 

Bereiding

n   Kook de aardappelen in de schil

n   Pel ze en stamp tot puree

n   Kook de bloemkool gaar

n   Giet ze af en pureer met de mixer

n   Splits de eieren

n   Meng in een kom de aardappelpuree, bloemkoolpuree, de bloem en de eidooiers

n   Verkruimel de gist in 75 ml lauw water en roer tot een papje

n   Vermeng met de puree

n   Klop het eiwit stijf en spatel het door de puree

n   Kruid met zout, peper en nootmuskaat

n   Laat 30 minuten afgedekt rijzen

n   Bak in hete olie pannenkoekjes van het deeg

n   Serveer lauw, met een lepeltje zure room, wat kaviaar en een takje kervel

 

 


 

Gevulde bladerdeeg hartjes

 

Ingrediënten  ( 20 stuks )

 

n   5 velletjes bladerdeeg

n   100 gr witte kaas/feta, geprakt

n   125 ml zure room

n   1 eetlepel sesamzaadjes

n   100 gr verse spinazie

n   1 eetlepel olijfolie

n   1 ei, losgeklopt

n   peper en zout

Materialen

n   Uitsteek vormpje hartje zure room

n   Bakplaat met bakpapier

 

gevulde_bladerdeeg_sterren - kopie

 

Bereiding

n   Verwarm de oven op 200°C

n   Laat het bladerdeeg ontdooien

n   Steek vormpjes uit de velletjes bladerdeeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat

n   Bestrijk met wat ei en bestrooi met wat sesamzaadjes

n   Bak ze 15 minuten in de oven

n   Verwarm inmiddels 1 eetlepel olijfolie in een grote pan

n   Bak de spinazie totdat deze mooi geslonken is

n   Doe de spinazie in een zeefje en druk zoveel mogelijk vocht er uit en laat afkoelen

n   Roer de zure room, witte kaas, gebakken spinazie en een beetje peper en zout door elkaar

n   Haal de bladerdeeg hartjes uit de oven, laat ze iets afkoelen en snijd ze doormidden

n   Schep wat van het spinazie mengsel op het onderste gedeelte en dek af met de bovenkant

n   Serveer de bladerdeeg hapjes op een mooi schaaltje of bordje

 

gevulde bladerdeeg sterren03  gevulde bladerdeeg sterren02  gevulde bladerdeeg sterren01

gevulde bladerdeeg sterren04

 


 

Amuse van coquille en minibiet

 

Ingrediënten  ( 4 personen )

 

n   4 coquilles

n   4 minibietjes

n   4 mini-romatomaatjes

n   1 sjalot

n   gemberwortel

n   boter

n   Shiso Purple

n   Suiker

n   1 theelepels vijfkruidenpoeder

n   Atsina Cress

 

amuse-coquille-minibiet_det

 

Bereiding

n   Snijd de coquilles in flinterdunne plakjes

n   Schil de bietjes en snijd ze vervolgens in plakjes

n   Gril ze beetgaar

n   Pel en snipper de sjalot

n   Schil en rasp de gember

n   Fruit de sjalotjes en gemberwortel aan in boter en blus het af met Shiso Purple wijnazijn

n   Voeg suiker en vijfkruidenpoeder toe en laat het een beetje karamelliseren

n   Draai het vuur uit en laat het afkoelen

n   Snijd de tomaatjes in plakjes

n   Maak een stapeltje van tomaat, coquille en biet

n   Schep wat Atsina Cress door de sjalot en schik deze aan beide kanten van het coquilletaartje

n   Garneer met Atsina Cress

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen