Bloemkoolblini’s |
Ingrediënten (6 pers) n
150 gr bloemig kokende aardappelen n
50 gr kaviaar n
250 gr bloemkool n
2 eieren n
100 gr bloem n
10 gr verse gist n
200 gr zure room n
3 eetlepels arachideolie n
2 takjes kervel n
nootmuskaat n
zout en peper |
|
Bereiding
n Kook
de aardappelen in de schil
n Pel
ze en stamp tot puree
n Kook de bloemkool
gaar
n Giet
ze af en pureer met de mixer
n Splits de eieren
n Meng
in een kom de aardappelpuree, bloemkoolpuree, de bloem en de eidooiers
n Verkruimel
de gist in 75 ml lauw water en roer tot een papje
n Vermeng met de puree
n Klop
het eiwit stijf en spatel het door de puree
n Kruid
met zout, peper en nootmuskaat
n Laat
30 minuten afgedekt rijzen
n Bak
in hete olie pannenkoekjes van het deeg
n Serveer
lauw, met een lepeltje zure room, wat kaviaar en een takje kervel
Ingrediënten ( 20 stuks ) n
5 velletjes bladerdeeg n
100 gr witte kaas/feta, geprakt n
125 ml zure room n
1 eetlepel sesamzaadjes n
100 gr verse spinazie n
1 eetlepel olijfolie n
1 ei, losgeklopt n
peper en zout Materialen n
Uitsteek vormpje hartje zure room n
Bakplaat
met bakpapier |
|
Bereiding
n Verwarm de oven op 200°C
n Laat het bladerdeeg ontdooien
n Steek vormpjes uit de velletjes bladerdeeg en leg deze op een met bakpapier
beklede bakplaat
n Bestrijk met wat ei en bestrooi met wat sesamzaadjes
n Bak ze 15 minuten in de oven
n Verwarm inmiddels 1 eetlepel olijfolie in een grote pan
n Bak de spinazie totdat deze mooi geslonken is
n Doe de spinazie in een zeefje en druk zoveel mogelijk vocht er uit en laat
afkoelen
n Roer de zure room, witte kaas, gebakken spinazie en een beetje peper en
zout door elkaar
n Haal de bladerdeeg hartjes uit de oven, laat ze iets afkoelen en snijd ze
doormidden
n Schep wat van het spinazie mengsel op het onderste gedeelte en dek af met
de bovenkant
n Serveer de bladerdeeg hapjes op een mooi schaaltje of bordje
Amuse van coquille en minibiet |
Ingrediënten ( 4 personen ) n
4 coquilles n
4
minibietjes n
4
mini-romatomaatjes n
1 sjalot n
gemberwortel n
boter n
Shiso
Purple n
Suiker n
1 theelepels
vijfkruidenpoeder n
Atsina
Cress |
|
Bereiding
n Snijd de
coquilles in flinterdunne plakjes
n Schil de
bietjes en snijd ze vervolgens in plakjes
n Gril ze beetgaar
n Pel en
snipper de sjalot
n Schil en
rasp de gember
n Fruit de
sjalotjes en gemberwortel aan in boter en blus het af met Shiso Purple
wijnazijn
n Voeg suiker
en vijfkruidenpoeder toe en laat het een beetje karamelliseren
n Draai het
vuur uit en laat het afkoelen
n Snijd de
tomaatjes in plakjes
n Maak een
stapeltje van tomaat, coquille en biet
n Schep wat
Atsina Cress door de sjalot en schik deze aan beide kanten van het
coquilletaartje
n Garneer
met Atsina Cress