Witloofsoep met gerookte eendenborst en aardappelchips |
Ingrediėnten (12 pers) n 1 stuks
ui n 3 stuks
prei n 200 gr
aardappel n 500 gr
witlof n 50 gr
boter n 1
eetlepel suiker n ½ liter
melk n 1 ½
liter kippenbouillon ( zie basisrecept) of enkele bouillontabletten n 4
eetlepels slagroom n 1
eigeel n peper
en zout n 200 gr
gerookte eendenborst n 1
stronk witlof n enkele
truffelaardappels (3 chips per pers) Ingrediėnten basisrecept kippenbouillon n 1½ kg
kipkarkassen n 2 uien
ongeschild n 1
wortel n 1 prei
(alleen het wit) n 1
laurierblaadje n 2
takjes peterselie n 1½
theelepel kerriepoeder n 4
takjes selderij n zout en
peper n 2
takjes tijm Extra n olie
(om te frituren) |
|
Bereiding
n Kippenbouillon
basisrecept
n Breng de
kip op een matig vuur aan de kook in 2 ą 3 liter water
n Schep het
schuim er regelmatig af
n Voeg de
groenten en kruiden toe en laat alles op een matig vuur 2 uur (of zo lang
mogelijk) trekken
n Zeef de
bouillon 2 keer, eerst door een zeef en vervolgens door een schone vochtige
doek
n Laat
afkoelen
n Snij de
ui en de prei klein
n Schil de
aardappel en snij in stukjes
n Maak de
witlof schoon en snij in stukjes
n Smelt de
boter, fruit de ui, prei en witlof
n Voeg de suiker
toe en laat even licht karameliseren
n Melk en
bouillon toevoegen, daarna de aardappelblokjes en 40 minuten zacht laten koken
n Pureer
alles in de blender en op smaak brengen met peper en zout
n Kort voor
serveren
n Slagroom
en eidooier goed mengen
n Dit mengsel
(liason) eerst mengen met enkele lepels hete soep, dan aan de soep toevoegen
n Let op!
de soep mag niet meer koken!
n De
eendenborst in kleine brunoise snijden, de stronk witlof in smalle reepjes
snijden
n De
truffelaardappels in dunne plakjes snijden en frituren op 160°C
n De
eendenborst en witlof verdelen over de warme soepkoppen
n De soep
verdelen en de chips op de soep leggen en uitserveren