Zalmfilets met preisaus |
Ingrediėnten
(4 pers) n Solo
Culinesse n 1
sjalotje n 4
zalmfilets (150 gr elk) n Witte
wijn n 3 dl
visbouillon n peper
en zout n room n prei n sjalot
of ui n worteltjes n courgette n
tomaat ( in blokjes ) n
mascarpone n
meditarrene kruiden |
|
Bereiding
n Verwarm
een oven voor op 200°C
n Strijk
een ovenschotel in met Solo Culinesse
n Pel
en snipper het sjalotje
n Strooi
de snippers in de ovenschotel en leg er de zalmfilets op
n Overgiet
met de witte wijn en de bouillon
n Kruid
met peper en (zee-)zout
n Dek
af met alufolie met antiaanbaklaag
n Zet
20 minuten in de oven
n Controleer
de gaarheid van de zalm
n Haal
de filets uit de schotel en houd warm
n Giet
het vocht door een zeef in een steelpannetje en laat even inkoken
n Snij
de prei fijn
n Smelt
boter in pan, voeg de prei toe en bak
prei gaar
n Voeg
de saus en de room toe, laat inkoken tot sausdikte en breng op smaak
n Snij
de worteltjes en gourgette in brunoisse en kook beetgaar
n Snij
de sjalotjes fijn
n Bak
de sjalotjes in een pan samen met de worteltjes en gourgette
n Voeg
de tomaatblokjes toe
n Breng
op smaak met zout, peper en meditarrene kruiden
n Voeg
de mascarpone toe
BereidingAardappelsouffleetje s
n Verwarm
een oven voor op 200°C
n Strijk
een ovenschotel in met Solo Culinesse
n Schil
de aardappelen en laat ze heel
n Kook
ze gaar in water met zout
n Stamp
3 aardappelen fijn
n Meng
het warme kruim direct met de gesmolten boter, de warme melk en de ierdooier
tot een smeuļge puree
n Breng
de puree op smaak met peper en zout
n Snij
de overgebleven aardappel in 4 dikke plakken
n Leg
de plakken op een ingevette bakplaat
n Klop
de eiwitten stijf en spatel het schuim door de aardappelpuree
n Schep
op elk aardappelplakje een bergje puree
n Bestrooi
het geheel met een beetje paneermeel
n Schuif
de bakplaat in een op 220°C voorverwarmde oven gedurende 10 ą 15 min tot
de pureemassa mooi gerezen is en goudbruin begint te kleuren