Zalmfilets met preisaus

 

Ingrediėnten (4 pers)

n  Solo Culinesse

n  1 sjalotje

n  4 zalmfilets (150 gr elk)

n  Witte wijn

n  3 dl visbouillon

n  peper en zout

n  room

n  prei

n  sjalot of ui

n  worteltjes

n  courgette

n  tomaat ( in blokjes )

n  mascarpone

n  meditarrene kruiden

 

 

Bereiding

n  Verwarm een oven voor op 200°C

n  Strijk een ovenschotel in met Solo Culinesse

n  Pel en snipper het sjalotje

n  Strooi de snippers in de ovenschotel en leg er de zalmfilets op

n  Overgiet met de witte wijn en de bouillon

n  Kruid met peper en (zee-)zout

n  Dek af met alufolie met antiaanbaklaag

n  Zet 20 minuten in de oven

n  Controleer de gaarheid van de zalm

n  Haal de filets uit de schotel en houd warm

n  Giet het vocht door een zeef in een steelpannetje en laat even inkoken

n  Snij de prei fijn

n  Smelt boter in pan, voeg de prei toe  en bak prei gaar

n  Voeg de saus en de room toe, laat inkoken tot sausdikte en breng op smaak

n  Snij de worteltjes en gourgette in brunoisse en kook beetgaar

n  Snij de sjalotjes fijn

n  Bak de sjalotjes in een pan samen met de worteltjes en gourgette

n  Voeg de tomaatblokjes toe

n  Breng op smaak met zout, peper en meditarrene kruiden

n  Voeg de mascarpone toe

 

BereidingAardappelsouffleetje s

n  Verwarm een oven voor op 200°C

n  Strijk een ovenschotel in met Solo Culinesse

n  Schil de aardappelen en laat ze heel

n  Kook ze gaar in water met zout

n  Stamp 3 aardappelen fijn

n  Meng het warme kruim direct met de gesmolten boter, de warme melk en de ierdooier
tot een smeuļge puree

n  Breng de puree op smaak met peper en zout

n  Snij de overgebleven aardappel in 4 dikke plakken

n  Leg de plakken op een ingevette bakplaat

n  Klop de eiwitten stijf en spatel het schuim door de aardappelpuree

n  Schep op elk aardappelplakje een bergje puree

n  Bestrooi het geheel met een beetje paneermeel

n  Schuif de bakplaat in een op 220°C voorverwarmde oven gedurende 10 ą 15 min tot
de pureemassa mooi gerezen is en goudbruin begint te kleuren

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen