Krokante yoghurt-kaastaart met bessen

 

Ingrediënten

n   50 gr amandel (schilfers)

n   250 gr mascarpone (light)

n   1 limoen (zeste en sap)

n   400 gr rode bessen

n   4 eieren

n   2 blaadjes gelatine

n   1 theelepel bakpoeder

n   150 gr bloem

n   1 eetlepel citroensap

n   100 gr bessenyoghurt

n   4 eetlepels melk

n   200 gr room

n   125 gr zachte boter

n   200 gr suiker

n   1 zakje vanillesuiker

n   200 gr poedersuiker

n   springvorm 26 cm diameter

 

krokante-yoghurt-kaastaart-met-bessen

 

Bereiding

n   Verwarm de over voor op 180°C

n   Rasp en pers de citroen voor zeste en sap

n   Roer de boter met de suiker en vanillesuiker tot een lichte crème

n   Splits de eieren en voeg de eierdooiers één voor één bij het deeg

n   Hou de eiwitten apart

n   Zeef de bloem en het bakpoeder en meng het met de melk door de crème

n   Halveer het deeg en leg de ene helft in een met bakpapier beklede springvorm

n   Strijk glad en bak 15 minuten voor

n   Klop de eiwitten stijf met het citroensap en de poedersuiker

n   Lepel de helft ervan over de taart en strooi er de helft van de amandelschilfers over

n   Bak nog 15 minuten (onderwarmte) en haal de taart met papier uit de vorm

n   Herhaal deze stappen voor de tweede helft (of bak de helften tegelijkertijd)

n   Rist de besjes van de steeltjes

n   Vermeng mascarpone, yoghurt, suiker, limoenzeste en sap

n   Week de gelatine in koud water

n   Verwarm 3 eetlepels van de crème en los er de gelatine in op

n   Vermeng de 2 crèmes met de besjes

n   Klop de room lobbig en spatel door de afgekoelde mascarponecrème

n   Leg één taartbodem terug in de springvorm, lepel er de vulling in en dek af met de tweede bodem

n   Laat 1 à 2 uur in de koelkast koud worden

 

Tip

n   Ook lekker met diepvriesbessen, ananas of kiwi

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen