Salade van Kwartels met druiven en vijgen |
Ingrediėnten
n 8 kwartels
n 4 eetlepels honing
n 2 dl rode wijnazijn
n 2 dl sesamolie
n 1 dl witte wijn
n 1 eetlepel sesamzaad
n 150 gr blauwe en witte druiven
n 100 gr walnoten, gehakt
n 100 gr amandelen, gehakt
n 4 vijgen
n bosje raketsla
n bosje eikenbladsla
n 200 gr bladerdeeg
n 1 eigeel
n ½ l pindaolie
n peper en zout
Bereiding
n Verwijder de pootjes en nekken van
de kwartels
n Bind de kwartels op met keukengaren
(u kunt dit ook vragen aan de poelier)
n Kruid ze naar smaak bij met
versgemalen peper en zout
n Bak de kwartels rondom kort aan in
hete pindaolie en laat ze op een laag vuurt gaar worden
n Doe er 2 eetlepels honing bij
n Laat de kwartels op een laag vuur
zachtjes karameliseren in de honing
n Neem ze uit de pan en hou ze warm
n Giet het overtollige vet weg en doe
er een eetlepel honing bij
n Warm even op en blus met wijnazijn
en witte wijn
n Laat tot 1 dl inkoken
n Neem de pan van het vuur en werk de
saus af met sesamolie
n Kruid de saus naar smaak bij met
versgemalen peper en zout
n Zet opzij tot verder gebruik
n Snij het bladerdeeg in reepjes van ½
cm
n Maak er al draaiend stokjes van
n Kwast in met losgeklopt eigeel en
bestrooi ze met sesamzaadjes
n Bak de bladerdeegstengels 6 min in
een voorverwarmde oven van 200°C
n Bak de amandelen en walnoten in hete
olie
n Doe er wat honing bij en laat alles
kort karameliseren
n Halveer de druiven en verwijder de
pitjes
n Spoel de 2 soorten sla en zwier ze
droog
n Snij de harde kern eruit
n Verdeel de vijgen in partjes
n Schep wat vinaigrette door de salade
n Versnij de kwartels, warm ze even op
onder de grill en schik ze op de borden
n Werk de salade af met de druiven,
noten, verse vijgen en de vinaigrette
n Schep goed om
n Nestrooi de salade met sesamzaad en
werk af met de stokjes bladerdeeg
Wijntip