Salade van Kwartels met druiven en vijgen

 

 

Ingrediėnten

n       8 kwartels

n       4 eetlepels honing

n       2 dl rode wijnazijn

n       2 dl sesamolie

n       1 dl witte wijn

n       1 eetlepel sesamzaad

n       150 gr blauwe en witte druiven

n       100 gr walnoten, gehakt

n       100 gr amandelen, gehakt

n       4 vijgen

n       bosje raketsla

n       bosje eikenbladsla

n       200 gr bladerdeeg

n       1 eigeel

n       ½ l pindaolie

n       peper en zout

 

Bereiding

n       Verwijder de pootjes en nekken van de kwartels

n       Bind de kwartels op met keukengaren (u kunt dit ook vragen aan de poelier)

n       Kruid ze naar smaak bij met versgemalen peper en zout

n       Bak de kwartels rondom kort aan in hete pindaolie en laat ze op een laag vuurt gaar worden

n       Doe er 2 eetlepels honing bij

n       Laat de kwartels op een laag vuur zachtjes karameliseren in de honing

n       Neem ze uit de pan en hou ze warm

n       Giet het overtollige vet weg en doe er een eetlepel honing bij

n       Warm even op en blus met wijnazijn en witte wijn

n       Laat tot 1 dl inkoken

n       Neem de pan van het vuur en werk de saus af met sesamolie

n       Kruid de saus naar smaak bij met versgemalen peper en zout

n       Zet opzij tot verder gebruik

n       Snij het bladerdeeg in reepjes van ½ cm

n       Maak er al draaiend stokjes van

n       Kwast in met losgeklopt eigeel en bestrooi ze met sesamzaadjes

n       Bak de bladerdeegstengels 6 min in een voorverwarmde oven van 200°C

n       Bak de amandelen en walnoten in hete olie

n       Doe er wat honing bij en laat alles kort karameliseren

n       Halveer de druiven en verwijder de pitjes

n       Spoel de 2 soorten sla en zwier ze droog

n       Snij de harde kern eruit

n       Verdeel de vijgen in partjes

n       Schep wat vinaigrette door de salade

n       Versnij de kwartels, warm ze even op onder de grill en schik ze op de borden

n       Werk de salade af met de druiven, noten, verse vijgen en de vinaigrette

n       Schep goed om

n       Nestrooi de salade met sesamzaad en werk af met de stokjes bladerdeeg

 

Wijntip

 

Culinaire Kookclub Houthalen