Fransiscaanse kalkoen

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       2 sneden wit brood

n       solo

n       een snuifje lookpoeder

n       2 eierdooiers

n       ½ theelepel mosterd

n       2 dl pinda- of notenolie

n       peper en zout

n       2 eetlepels azijn

n       ½ dl water

n       4 eetlepels pindanoten

n       1/5 ijsbergsla

n       ½ rode paprika

n       150 gr zoete maïs uit blik

n       16 kerstomaten

n       4 kalkoentournedos

n       1 dl olie

n       1 eetlepel tandoorikruiden

n       4 eetlepels acaciahoning

n       2 eetlepels verse gehakte peterselie

 

Bereiding

n       Snij de korst van het wit brood en snij het in blokjes van 1 cm

n       Laat een noot Solo smelten en bak er de broodblokjes goudgeel in

n       Strooi er wat lookpoeder over

n       Meng de eierdooiers met de mosterd

n       Giet er druppelsgewijs de notenolie bij en breng op smaak met peper, zout en azijn

n       Leng de mayonaiso aan met een scheutje water zodat u een lichtgebonden vinaigrette of “Italian Cream” krijgt

n       Roer er de pindanootjes door

n       Versnij de ijssla in dunne sliertjes

n       Versnij de paprika in kleine blokjes en meng ze onder de sla samen met de zoete maïs

n       Was de kerstomaten

n       Leg de kalkoentournedos in een schaaltje

n       Giet er de met olie vermengde tandoorikruiden bij

n       Zorg er voor dat alles mooi verdeeld is

n       Laat een nootje Solo smelten en bak er de tournedos in

n       Voeg de acaciahoning toe en laat verder bakken. Opgelet want de honing verbrandt snel

n       Giet een lepel dressing over de salade en meng voorzichtig

n       De rest van de saus serveert u apart in een sauskom

n       Strooi er de broodkorstjes en de peterselie over en schik per bord een mooie portie sla.

n       De kerstomaatjes er rond

n       Snij de lichtgekarameliseerde kalkoentournedos in dunne plakjes

n       Leg ze in waaiervorm half op de salade

n       Lepel er de karameljus over

 

Wijntip

n       Côtes du Rhône of een Pinot Noir

 

Tip

n       Tandoorikruiden of pasta windt u in uw supermarkt of natuurvoedingswinkel

 

Culinaire Kookclub Houthalen