Fransiscaanse kalkoen |
Ingrediënten
(4 pers)
n 2 sneden wit brood
n solo
n een snuifje lookpoeder
n 2 eierdooiers
n ½ theelepel mosterd
n 2 dl pinda- of notenolie
n peper en zout
n 2 eetlepels azijn
n ½ dl water
n 4 eetlepels pindanoten
n 1/5 ijsbergsla
n ½ rode paprika
n 150 gr zoete maïs uit blik
n 16 kerstomaten
n 4 kalkoentournedos
n 1 dl olie
n 1 eetlepel tandoorikruiden
n 4 eetlepels acaciahoning
n 2 eetlepels verse gehakte peterselie
Bereiding
n Snij de korst van het wit brood en
snij het in blokjes van 1 cm
n Laat een noot Solo smelten en bak er
de broodblokjes goudgeel in
n Strooi er wat lookpoeder over
n Meng de eierdooiers met de mosterd
n Giet er druppelsgewijs de notenolie
bij en breng op smaak met peper, zout en azijn
n Leng de mayonaiso aan met een
scheutje water zodat u een lichtgebonden vinaigrette of “Italian Cream” krijgt
n Roer er de pindanootjes door
n Versnij de ijssla in dunne sliertjes
n Versnij de paprika in kleine blokjes
en meng ze onder de sla samen met de zoete maïs
n Was de kerstomaten
n Leg de kalkoentournedos in een
schaaltje
n Giet er de met olie vermengde
tandoorikruiden bij
n Zorg er voor dat alles mooi verdeeld
is
n Laat een nootje Solo smelten en bak
er de tournedos in
n Voeg de acaciahoning toe en laat
verder bakken. Opgelet want de honing verbrandt snel
n Giet een lepel dressing over de
salade en meng voorzichtig
n De rest van de saus serveert u apart
in een sauskom
n Strooi er de broodkorstjes en de
peterselie over en schik per bord een mooie portie sla.
n De kerstomaatjes er rond
n Snij de lichtgekarameliseerde
kalkoentournedos in dunne plakjes
n Leg ze in waaiervorm half op de
salade
n Lepel er de karameljus over
Wijntip
n Côtes du Rhône of een Pinot Noir
Tip
n Tandoorikruiden of pasta windt u in uw
supermarkt of natuurvoedingswinkel